Mucizenin adı bu kez ‘Ampute Messi’

Mucizenin adı bu kez ‘Ampute Messi’

Sinemalarda ikisi yerli, 5 film vizyona giriyor. Filmlerde Türkiye’nin gururu, bütün dünyada ‘Ampute Messi’ olarak tanınan milli sporcu Barış Telli’nin yaşamını anlatan ‘Hayatla Barış’ öne çıkıyor. Filmde Telli’ye ‘Mucize Doktor’ dizisiyle tanınan Taner Ölmez hayat veriyor. Küçük yaşta talihsiz bir kaza yaşayan Telli’nin mücadelesini aktaran film, yalnız Ampute Futbol Milli Takımının değil, ülke tarihinin en önemli sporcularından biri olduğu ilham verici hikayesini beyaz perdeye taşıyor.

SALİHA SULTAN

Sinema salonlarında bugün ikisi yerli, 5 yeni film vizyona giriyor. Filmlerde, Türkiye’nin gururu, bütün dünyada ‘Ampute Messi’ olarak tanınan milli sporcu Barış Telli’nin hikayesini beyazperdeye taşıyan ‘Hayatla Barış’ öne çıkıyor. Ekin Pandır’ın yönetmenliğini üstlendiği film, küçük yaşta talihsiz bir kaza yaşayan Telli’nin, bu kazadan sonra verdiği yoğun mücadeleyle sadece Ampute Futbol Milli Takımının değil, ülke tarihinin en ilham veren sporcularından biri olmasını anlatıyor.

Yapımcılığını Hünkar Doğan/Four Story Prodüksiyon’un üstlendiği, yönetmenliğini Ekin Pandır’ın yaptığı ve Caner Erzincan ile Koray Yeltekin’in kaleme aldığı filmin çekimleri İstanbul’da gerçekleştirildi. Taner Ölmez’in Barış Telli’yi canlandırdığı filmin oyuncu kadrosunda ise Nazan Kesal, Bülent İnal, Gürkan Uygun, Gurur Çiçekoğlu ve Devrim Kabacaoğlu yer alıyor.

23kr02-erdal-ece.jpg

Erdal ile Ece

ERDAL İLE ECE: Akıllara ‘Recep İvedik’ filmi serisi ile kazınan Şahan Gökbakar’ın Seda Türkmen ile başrolünü paylaştığı yeni yapımı ‘Erdal ile Ece’ filmi de komedi meraklılarının ilgisini çekmeye aday. Togan Gökbakar’ın yönetmen koltuğunda oturduğu film, günümüz evlilik ilişkilerinde sıkça karşılaşılan acı tatlı çatışmaları ve bu sırada ortaya çıkan olayları mizahi bir dille ele alıyor. 105 dakikalık film, evlilikte yaşanan olayları hem kadın hem de erkek gözüyle izleyiciye ‘diyet, kıskançlık ve östrojen’ başlıkları altında üç ayrı bölümde anlatıyor.

RİTÜEL: Christopher Smith’in yönetmenliğini yaptığı ‘Ritüel’ gerilim ve korku sevenlerin ilgisini çekmeye aday. Jena Malone, Danny Huston, Ian Pirie’nin oynadığı filmin konusu özetle şöyle: “Rahip olan erkek kardeşinin şüpheli ölümünün ardından Grace, gerçekte ne olduğunu öğrenmek için İskoçya’daki Mount Savior Manastırı’na gider. Kardeşinin başına gelenleri öğrenmek ve geçmişi ile yüzleşmek için manastıra geldiğinde, kendisini kutsal bir ayinin içinde bulur.”

OYUNCAKLAR FİRARDA: Jeremie Degruson’un beyaz perdeye uyarladığı ‘Oyuncaklar Firarda’ animasyon severleri sinema salonlarına çekecek. Belçika, Fransa ve İspanya ortak yapımı film, gizemli bir şekilde kaybolan oyuncakları ararken kendilerini büyük bir maceranın içerisinde bulan kukla ve oyuncak köpeğin hikâyesini konu ediniyor.

23kr02-ilgi.jpg

İlgi Alanı

OSCAR ADAYI BİR HOLOKOST FİLMİ DAHA

Geçen hafta Bafta’da en iyi yabancı film dahil üç ödül alan, beş dalda ise Oscar’a aday gösterilen ‘İlgi Alanı’ (The Zone of Interest) filmi bu hafta vizyonda. İngiliz yönetmen Jonathan Glazer’ın Auschwitz’in en uzun süre görev yapan komutanı Rudolf Höss’ün günlük hayatını konu aldığı film, Höss ve eşi Hedwig’in kampın yanındaki bir ev ve bahçede, aileleri için ideal bir yaşam kurması hikayesini merkezine alıyor. Filmde Sandra Hüller, Christian Friedel ve Ralph Herforth’un rol alıyor. Filmin Holokost filmlerinin boş dönmediği Oscar’dan da ödülle dönmesi bekleniyor. Son olarak Kate Winslet 2009’da ‘The Reader’ da canlandırdığı eski bir Auschwitz muhafızı rolüyle Altın Küre kazanmıştı.

Törenin sunucusu Ricky Gervais seyirciler arasındaki oyuncuya, “Sana bir Holokost filmi çek demiştim; bak ödüller geliyor” diye seslenmişti. ‘İlgi Alanı’ Oscar’a aday gösterilen son Holokost filmi oldu. En iyi film ve uluslararası uzun metrajlı film de dahil olmak üzere beş ödüle aday olan film, bu yıl her iki kategoriye de giren tek film oldu. Filmin, İsrail’in Gazze’de soykırıma varan katliama imza attığı bu günlerde Oscar’dan alacağı ödül merak konusu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN