Murat Ülker'in gözünden plastik sanatlar galerileri

Murat Ülker'in gözünden plastik sanatlar galerileri

İş insanı Murat Ülker, Bodrum'da plastik sanatlar galerilerini gezerek eserleri fotoğrafladı. Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan ülkeler sanat eserlerinin fotoğrafları ve bulundukları sanat galeri hakkında bilgi notları yazdı.

Bayram tatilini Bodrum'da geçiren iş insanı Murat Ülker, çok sayıda sanat galerisinin yer aldığı şehirde plastik sanatlar galerisini gezdi. Galeriyi gün gün sosyal medya hesabı Instagram'dan paylaşan Ülker, Bodrum'un yeni sanat hayatını aktardı.

HaftalıkGazete'de yer alan habere göre; eserlerin fotoğrafını çekerek sosyal medya hesabından paylaştı ve altında da çeşitli bilgilere yer verdi.

İşte Ülker'in gün gün gezdiği sanat galerisinden notlar:

18 Temmuz

Murat Plevneli Galerisi, @pilevneligallery mütevazi bir kolaylık sunuyor Bodrum gezginlerine...

1.jpg

19 Temmuz

Yerli sanat ve yerli galerilerimizi desteklemenin aslında evrensellik ilkesinin bir parçası olduğunu düşünüyorum. Eğer bastığımız topraktan çıkan fikir ve sanat eserlerini desteklemek ve evrenselleştirmekse amaç tüm faaliyetlerini buna adamış kurumlardan başlamak gerekir. Kimliğini bünyesindeki sanatçıları sunmak, tanıtmak ve beraberce kazanarak var etmek üzerinden tanımlayan yerel galericiler hem tarih yazmakta, hem de tarihe tanıklık etmemize vesile olmaktadırlar. Bana kalırsa otantik ve yerel olan evrenseldir.

2.jpg

@minesanat ve Mine sanattan kıymetli Nur Bey’e çok teşekkürler.

Akaretler Art Weeks oluşumunu başlatan değerli güncel sanat galericilerimizden Sabiha Kurtulmuş hanım, UBS ve Bilgili Holding desteğini de alarak sanat ortamımızı zenginleştirmeye devam ediyor. Ülkemizin kültür sanat sahnesine uluslararası ölçekte önemli katkılar sunan Sabiha Hanımı geçen gün Bodrum Bodrum evlerinde ziyaret ettim. Tilkicik koyunun güzel manzarasını hem kendi temsil ettiği hem de Yeşim Turanlı’nın kurucusu olduğu Pi Art Works’ün temsil ettiği sanatçılarla buluşturmuş. Sanat sever gezginler için bir fırsat mutlak gidilmeli…

3.jpg

20 Temmuz

Bu yaz Bodrum sanat açısından oldukça hareketli ve zengin. Kaplankaya’da uluslararası bir sergi sunmak üzere iki önemli galeri Pilevneli ve KÖNİG güçlerini birleştirince gidip görmek de hoş oldu.

Eserler arasında zekice kurulmuş bağlantılarla ambiyansı da hesaba katarak hazırlanmış sergi gezerken sizinle diyalog kuruyor gibi geliyor. Kaplankaya Clubhouse ruhsal ve fiziksel iyileşmeyi bütünsel olarak ele almak üzere hazırlanmış bir yer. O atmosferde, sanatın şifalı yönünü deneyimlemek, hoş oluyor.

Sanat ve sanatçıları yerel düzeyde uluslararası bir kitleye yakınlaştırma hedefine sahip bu mekanı ve sanat işbirliğini ziyaret etmenizi öneririm.

Bu global yansımaları da olan iş birliğinin mimarlarından @muratpilevneli ‘yi tebrik ederim.

5.jpg

21 Temmuz

Bir gastronomi projesi olan @Ritmozeytino ile @Dirimart’ın ilgi çekici iş birliklerini deneyimledim. Zeytin ağaçlarının arasında huzurlu bir ortamda birbirinden leziz yemeklerle dolu menüyü tattığım akşamda Sarkis’in ilk kez bu mekanda sergilediği “6 Altın Çizimli Vitray” başlıklı sergisini de gezdim. Sanatçının Ayasofya’da çektiği fotoğrafları parçalara ayırıp, altın varak kullanarak birleştirip onarması sonucu ortaya çıkan vitraylar, şehrin hafızasını, yapıların kişide bıraktığı izleri hatırlatıyor. İstanbul’u yaptığı sergi ve yerleştirmelerle uluslararası temsile açan dünyaca ünlü sanatçımız Sarkis’in yeni işlerini bu mekanda görmek hoştu bence. Ufak bir mekanda güzel bir sergileme ile etkileyici bir sunumdu.

Hazer Bey’e misafirperverliği ve bu keyifli akşam için teşekkürler. @hazerozil

Bunun yanı sıra @midnightistanbul ‘un bünyesindeki sanatçılardan Batnaz’lı (Patmos) seramik sanatçısı Maria Koubourli’nin (@palomanegrasculptures) seramik işleri de oldukça hoştu.

6.jpg

22 Temmuz

Ne kadar hoş, Bodrum ziyaretçileri bu sene doğaya, güneşe, denize, güzel yemeklere olduğu kadar sanata da doyuyor. Tabanlıoğlu Mimarlık (@tabanliogluarchitects) tarafindan AKFEN İnşaat (@akfenholdingas) için tasarlanan Bodrum Loft’ta çam ağaçlarının arasına Türkiye’nin ilk açık hava heykel parkı olan @Bodrumloftart ve @SevilDolmaciArtGallery tarafından düzenlenen Loft Art Sculptville sergisinde 11 sanatçının birbirinden çarpıcı enstalasyon, heykel ve neon işlerinden oluşan 21 farklı eseri yaşam alanına karışmış.

Gördüğüm her eser mekana özgü yerleştirmesiyle sanatsever ve doğa ile diyalog halinde. Heykellerin ve enstalasyonların mekan ile kurduğu ilişkiye dair güzel bir tanıklık olanağı sağlanmış. Sergideki dijital dokunuş QR kod ile rotayı kendinizin belirleyebilir oluşu da bir başka inovatif yaklaşımdı. Sanatçıları @Sevildolmaciartconsultancy ve ekibini kutluyorum.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN