Nicole Kidman'ın Hong Kong'da geçen dizisi şehirde gösterilmiyor

Nicole Kidman'ın Hong Kong'da geçen dizisi şehirde gösterilmiyor

Nicole Kidman'ın başrolde olduğu Amazon Prime dizisi olan Expats, Hong Kong dışında tüm dünyada yayınladı. Dizinin gösterilmemesi hakkında resmi bir açıklama olmazken yapılan yorumlarda Kidman'ın 2021 yılında Hong Kong'a geldiğinde Covid-19 kurallarına uymamasını gerekçe gösterildi.

Nicole Kidman'ın başrolde olduğu Hong Kong'ta çekilen Amazon Prime dizisi olan Expats'in Hong Kong dışında tüm dünyada yayınlanması dikkat çekti.

BBC'de yer alan habere göre, üç Amerikalı kadının hayatına odaklanılan dizi 2014'te geçiyor ve o yıl Hong Kong'ta gerçekleşen 'Şemsiye Hareketi'nden (şehirde özgür seçim çağrısı yapan büyük çapta bir protesto) sahneler içeriyor.

Dizinin gösterilmeme kararının Hong Kong yetkililerinden mi yoksa Amazon Prime'dan mı kaynaklandığı henüz belli değil.

Nicole Kidman'ın 2021 yılında bu dizinin çekimleri için Hong Kong'a geldiğinde şehrin katı Covid-19 kurallarını aşmak için özel muamele gördüğünden şüpheleniliyordu.

Bu haber, yurt dışından dönerken uzun karantina dönemlerinden geçmek zorunda kalan halkı kızdırırken, yerel yetkililer o sırada ekibin "belirlenen profesyonel işi yürütmesi" için kısıtlamaların kaldırıldığını söylemişti.

hk2.jpg

'ŞU ANDA KULLANILAMIYOR'

Dizi eleştirmenlerden nispeten olumlu eleştiriler alırken, Hong Kong'daki sosyal medya kullanıcıları çeşitli yorumlarda bulundu. Bir Instagram kullanıcısı, "Hükümet, bu ünlüleri Covid kısıtlamaları sırasında şehre (karantina olmadan) kabul ederken, yerel halkın yurt dışından gelmeleri halinde üç hafta boyunca bir otel ücreti ödemek zorunda kalıyordu. Bu nedenle dizi bu muameleyi hak ediyor" dedi.

Başka bir kullanıcı ise "Hong Kong'ta çekildi ancak şehirde izlenemiyor" yorumunu yaptı.

Janice YK Lee'nin çok satan romanı The Expatriates'ten uyarlanan ve Lulu Wang'ın yönettiği altı bölümlük sınırlı dizi ilk iki bölümünü Cuma günü yayınladı.

Hikaye, bir aile trajedisinin ardından üç kadının hayatının nasıl kesiştiğine odaklanırken, aynı zamanda Şemsiye hareketinden sahneler de içeriyor; ilk bölümde Kantonca "Genel oy hakkı istiyorum" diye bağıran protestocuların kısa görüntüleri yer alıyor. Gösterinin fragmanında ayrıca protestolar sırasında şemsiye tutan göstericilerin ikonik sahneleri de yer aldı.

Dizi, Amazon'un web sitesinde dünya çapında mevcut olarak listelenirken, Hong Konglu izleyiciler bölümlere erişmeye çalışırken "şu anda kullanılamıyor" mesajını görüyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN