Onun adı artık ‘Balonsuz Kız’

Onun adı artık ‘Balonsuz Kız’

Gizemli sokak sanatçısı Banksy, ikonik eseri ‘Balonlu Kız’ın adını ikinci kez değiştirdi. 2018’de müzayede satışında kendi kendini imha eden esere ‘Aşk Çöpte’ adını veren sanatçı şimdi de eseri Kore’de ‘Balonsuz Kız’ adıyla görücüye çıkardı.

Gizemli sokak sanatçısı Banksy, 2018’de satışa çıktığı müzayedede ‘kendini imha eden’ ‘Balonlu Kız’ resminin ismini ikinci kez değiştirdi. Eser, Sotheby’s müzayede evinde satışa çıktığı sırada kazanan teklifin ardından çerçevesine gizlenen parçalıyıcı mekanizma ile kendini imha etmişti. Ardından Banksy eserin adını ‘Love is in the bin’ (Aşk Çöpte) olarak değiştirerek, 208 tarihiyle sertifikalandırdı. ‘

Aşk Çöpte’ eseri, Ekim 2021’de Londra’daki Sotheby’s’e geri döndü ve 16 milyon euroya yeniden satıldı. Bu satışın ardından sanatçının eserin adını ‘Balonsuz Kız’ olarak değiştirdiği ve 2021 olarak tarihlendirdiği öğrenildi.

Eserin adının değiştiği Kore’deki Paradise City adlı tatil köyünde yer alan Banksy sergisi ‘Cennette Aşk: Banksy ve Keith Haring’ ile ortaya çıktı. Burada yeniden sergilenen eser ziyaretçilerle ‘Balonsuz Kız’ adıyla buluştu. Sotheby’s’in Asya’daki satış müdürü eserin adının sürekli değişmesini “Fiziksel olarak tek bir iş vardı. Ancak başlıktaki değişiklik, eserin sanatçının zihnindeki statüsünün değiştiği anlamına geliyor” sözleriyle yorumladı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN