Sanatçı Aslı Özok’un eseri müzayedede rekor kırdı

Sanatçı Aslı Özok’un eseri müzayedede rekor kırdı

Uluslararası Sanatçı Aslı Özok’un Artam Antik A.Ş.’nin düzenlediği müzayedede yer alan ‘İstanbul (2008)’ eseri, 5 bin liralık açılışla başlayan açık artırmada 44 kez fiyatı artırılarak 220 bin liraya alıcı buldu.

SALİHA SULTAN | KARAR

Sanatçı Aslı Özok, Artam Antik A.Ş.’nin gerçekleştirdiği 361’nci müzayedesinde satışa çıkan eseri ‘İstanbul (2008)’ 5 bin liralık açılış ile  başlayan açık artırmada 44 kez fiyatı artırılarak 220 bin liraya alıcı buldu. İlk sahipleri tarafından 300 adet eserin satışa sunulduğu müzayedede, Türk sanatçı Özok imzalı resim Türkiye’de ilk defa kendi içinde 44 kez fiyatı artarak rekor kırdı. 

sergi-fotograf.jpg

ESERLERİ YURT DIŞINDA DA İLGİ GÖRÜYOR

Aslı Özok, İstanbul ve Sevilla’da stüdyoları bulunan Londra merkezli bir ressamdır. Türkiye ve İspanya’da resim eğitimi aldı. Özok, doktora araştırması sırasında Sevilla Üniversitesi’nde sanat ve resim profesörü olarak çalıştı. Daha sonra Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nde (İstanbul) ders verdi. 

Sanatçının Barcode serisinden 2005 tarihli ilk çalışması Transport, Royal Museums Greenwich’in kalıcı koleksiyonunun bir parçası olarak The Queen’s House’un İngiliz Modern Sanat odasında sergileniyor. 

Özok’un eserleri yurt dışında hem müzayedelerde hem de marketlerde 50 bin ile 80 bin sterlin arasında değişen fiyatlar ile satışa sunuluyor. Londra’da yaşayan ve burada atölyesi bulunan uluslararası sanatçının New York ve Paris gibi sanat piyasasının değerli lokasyonlarında satılan eserleri, dünyanın en önemli koleksiyonerleri tarafından ilgi ile takip ediliyor ve koleksiyonlarında yer alıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN