Shakespeare’in gölgesi Ege’nin iki yakasına düşüyor

Shakespeare’in gölgesi Ege’nin iki yakasına düşüyor

William Shakespeare’ın ölümsüz eseri Romeo ve Juliet, Türkiye ve Yunanistan’ın ortak hayata geçireceği projeyle Ege’nin her iki yakasında tiyatroseverleri büyüleyecek. Devlet Tiyatroları ve Atina Konser Salonu Megaron’un Lykofos projesinin prömiyeri 19 Nisan tarihinde Ankara’da, Çayyolu Cüneyt Gökçer Sahnesi’nde gerçekleşecek.

William Shakespeare’in ölümsüz eseri Romeo ve Juliet, Türkiye ve Yunanistan’ın ortak hayata geçireceği projeyle Ege’nin her iki yakasında tiyatroseverleri büyüleyecek. Devlet Tiyatroları ve Atina Konser Salonu Megaron’un Lykofos projesinin prömiyeri 119 Nisan’da Ankara’da Çayyolu Cüneyt Gökçer Sahnesinde yapılacak.

20-22 Nisan’da aynı sahnede seyirciyle buluşacak oyun İstanbul AKM Tiyatro Salonunda, 16-20 Nisan 2024 tarihleri arasında sahnelenecek. 16 Mayıs 2024’te Yunanistan’da Megaron Atina Konser Salonundaki gala ile seyircileriyle buluşmaya devam edecek.

Proje, Shakespeare’in şiirsel başyapıtını günümüze uyarlayarak, her zaman barış içinde olmasa da hasbelkader bir Balkan şehrinde birlikte yaşayan iki ailenin, Yunan Capulet’ler ve Türk Montague’lerin dünyasına taşıyor.

Farklı kültür ve dinlere mensup insanlar, suç, günlük hayatın bir parçası haline gelen şiddet ve çılgınlıkların arka planında Türk Romeo ile Yunan Juliet’in aşk hikayesi filizleniyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN