Sinefillerin gözdeleri Beyoğlu’nun kalbinde

Sinefillerin gözdeleri Beyoğlu’nun kalbinde

Beyoğlu’nun en önemli sanat duraklarından Atlas 1948 nisan ayı boyunca saygın festivallerin dikkat çeken yapımlarından Hitcok tadındaki psikolojik gerilim Bir Düşüşün Anatomisi’nin yanı sıra, Vincent Ölmeli, Yaşamın Kıyısında, Dört Kız Kardeş, İlgi Alanı ve Neandria filmlerini sinefillerle buluşturacak.

Beyoğlu’nun en önemli sanat duraklarından biri olan Atlas 1948’in ziyaretçilerini nisanda yine sanatla dolu bir ay bekliyor. Yenilenen dijital alt yapısı ile film festivalleri, gala, ülke sinemaları ve vizyon filmlerinin yanı sıra sahne sanatları ve konserlere de ev sahipliği yapan Atlas 1948’de bu ay vizyon filmleri, Başka Sinema seçkileri ve ‘Eksik’ tiyatro gösterisi izleyiciyle buluşacak.

Hitcok tadında bir psikolojik gerilim olan, dünya prömiyerini yaptığı Cannes Film Festivali’nde Altın Palmiye’nin sahibi olan ‘Anatomy of a Fall’ (Bir Düşüşün Anatomisi) 2-13 Nisan tarihleri arasında Atlas 1948 sinemasında izlenebilecek. Kenneth Lonergan’ın yönettiği, yapımcılığını Matt Damon’ın yaptığı, en iyi film ve yönetmen dahil 6 dalda Oscar adayı olan, En İyi Erkek Oyuncu ve Özgün Senaryo Oscar ödüllerini kazanan ‘Manchester By The Sea’ (Yaşamın Kıyısında) filmi de 3 Nisan’da seyredilebilir.

Fransız yeni dalga korku sinemasına göz kırpan ‘Vincent Must Die’ (Vincent Ölmeli) filmi ve Tunus’un Oscar adayı ‘Four Daughters’ (Dört Kız Kardeş) 2-14 Nisan tarihleri arasında gösterilecek. Reha Erdem’in bir ekolojik olarak sürdürülebilir film yapım girişimi olan, Başka Sinema seçkisinden Neandria ve Martin Amis’in aynı adlı romanından uyarlanan ‘The Zone of Interest’ (İlgi Alanı) filmleri de izlenebilecek diğer yapımlar.

HEP EKSİK OLANLARI ANLATAN BİR HİKÂYE

Aksel Bonfil’in kaleme aldığı ve yönetmen koltuğunda oturduğu, Levent Can, Hande Doğandemir ve Erdem Kaynarca’nın birlikte rol aldığı ‘Eksik’ oyunu da 4 Nisan Perşembe günü 20.30’da Atlas 1948 Sahnesi’nde izleyiciyle buluşacak. Yapımcılığını Begüm Ertuğrul’un üstlendiği oyun dramatik ama aynı zamanda komik bir aile olma çabasını ele alıyor. İzleyici yirmi dört saat içinde her şeyin tepetaklak olduğu bu aile hikayesinde kendilerini; geçmişten gelen sırların, aile içi hesaplaşmaların, gidenlerin, kalanların ve zaten hep eksik olanların anlatıldığı bir hikâyenin orta yerinde bulacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN