Sinema sektörüne can suyu: "Kurum bileti" uygulaması geri döndü

Sinema sektörüne can suyu: "Kurum bileti" uygulaması geri döndü

Kültür ve Turizm Bakanlığı, 2018 yılında yaşanan "popcorn krizi" sonrası rafa kaldırılan "Kurum Bileti" uygulamasını yeniden hayata geçirdi. Bu karar, özellikle genç sinemaseverler arasında büyük heyecan yarattı.

2018'deki kriz, film yapımcılarının yeni projelerini gösterime sokmama kararı almasıyla sinema sektörünü derinden sarsmıştı. Bakanlık, yaşanan anlaşmazlıklar sonucu sektörde köklü değişikliklere giderek "Kurum Bileti" uygulamasını da kaldırmıştı.

Ancak Bakanlık, güven ve şeffaflık sorunlarını çözmek adına geliştirdiği "Sinema Bilet Sistemi" ile sektörde yeni bir sayfa açtı. Bu sistem sayesinde tüm sinema salonlarında satılan biletler kayıt altına alınarak şeffaf bir ortam oluşturuldu. Sektör temsilcileri ve sinemaseverlerin talepleri doğrultusunda yeniden değerlendirilen bu sistem, "Kurum Bileti" uygulamasının geri dönüşüne zemin hazırladı.

TURKCELL'DEN İLK ADIM: "1 SİNEMA BİLETİNE 1 SİNEMA BİLETİ HEDİYE"

"Kurum Bileti" uygulamasının ilk adımı TURKCELL'den geldi. Şirket, "GNC Sinema" uygulaması üzerinden müşterilerine yıl sonuna kadar geçerli "1 sinema biletine 1 sinema bileti hediye" kampanyası başlattı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürü Birol Güven, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Sektör bileşenleri ve sinemaseverlerin talepleri doğrultusunda bu düzenlemeyi hayata geçirdik. Bakanlığımızca geliştirilen 'Sinema Bilet Sistemi' ile sağladığımız şeffaflık ve güven ortamı sayesinde 'Kurum Bileti' uygulamasını yeniden başlatıyoruz. Tüm detaylar Bakanlığımızın sistemi üzerinden takip edilebilecek. Bu yeni sürecin birçok markanın katkısıyla büyüyerek devam edeceğine ve sektörümüze önemli katkılar sunacağına inanıyorum" dedi.

Bu yenilikçi uygulama, hem sinema sektöründe şeffaflığı ve güveni pekiştirmeyi hem de sinemaseverlere daha fazla seçenek sunmayı hedefliyor. Bakanlık, sinema sektörünün daha da güçlenmesi ve geniş kitlelere ulaşması için bu tür düzenlemelere devam edeceğini belirtti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN