Suç ve Ceza Film Festivali ‘Onur Ödülleri’ Yılmaz ve Moroğlu’nun

Suç ve Ceza Film Festivali ‘Onur Ödülleri’  Yılmaz ve Moroğlu’nun

Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali’nde bu yıl onur ödüllerinin kimlere verileceği açıklandı. Oyuncu Serra Yılmaz’a ‘Sinema Onur Ödülü’ verilecek. ‘Akademik Onur Ödülü, kadın hakları savunuculuğu yapan Nazan Moroğlu’na giderken ‘Sinemaya Katkı Ödülü’nün sahibi ise Mevlüt Koçak ve Sevin Okyay oldu.

Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali’nin her yıl verdiği onur ödülleri belli oldu. Festival bu yıl oyuncu Serra Yılmaz’a ‘Sinema Onur Ödülü’ verecek. Ayrıca 12. yılında festival danışma kurulu; ‘Akademik Onur Ödülü’nü kadın hakları savunuculuğı yapan Nazan Moroğlu’na ve ‘Sinemaya Katkı Ödülü’nü Mevlüt Koçak ve Sevin Okyay’a vermeyi kararlaştırdı. GAİN Medya ana sponsorluğunda düzenlenen Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali direktörü Bengi Semerci, ödüllerin; 17 Kasım 2022 Perşembe akşamı Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda yapılacak olan açılış töreninde verileceğini açıkladı.

Öte yandan bu yıl 18-24 Kasım tarihleri arasında seyirciyle buluşacak olan festivalin gösterimleri Atlas 1948, Kadıköy Sineması ve AKM Yeşilçam Sineması’nda yapılacak. Altın Terazi Uzun Metraj Film Yarışması jüri başkanlığını Macaristanlı yazar, yönetmen, yapımcı ve ses tasarımcısı Benedek Fliegauf üstlenecek. Jürinin diğer üyeleri ise Ceyda Düvenci, Müge Özen, Franck Finance Madureira ve Irina Wanka’dan oluşacak.

Altın Terazi Kısa Metraj Film Yarışması jürisi başkanlığını, yapımcı ve yönetmen Maxine Williamson yapacak. Yönetmen Gözde Kural ve senarist ve yönetmen Ali Ercivan diğer jüri üyeleri olarak en iyi kısa filmi belirleyecek. Yarışacak olan kısa filmler, İpek Erden, yönetmen ve senarist Stanislav Guenter ve sinema yazarı, kurgucu ve yönetmen Fırat Yücel’den oluşan jüri tarafından seçildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN