Türk sinemasını Kazan’da Aydın Orak temsil ediyor

Türk sinemasını Kazan’da Aydın Orak temsil ediyor

Aydın Orak’ın yeni film projesi Tataristan Cumhuriyeti’nin başkenti Kazan’da bu yıl 19. kez düzenlenecek Kazan Uluslararası Müslüman Film Festivaline seçildi. Türk yapımı olan proje, birçok farklı ülkeden seçilen 13 proje ile yarışıyor.

Aydın Orak’ın yeni film projesi ‘Ölü Arının İğnesi’ Rusya Federasyonu’na bağlı Tataristan Cumhuriyeti’nin başkenti Kazan’da bu yıl 19. kez düzenlenecek Kazan Uluslararası Müslüman Film Festivaline seçildi.

Festivalin forum bölümüne tek seçilen Türk yapımı olan proje, birçok farklı ülkeden seçilen 13 proje ile yarışıyor. Festival sunumları 5-7 Eylül 2023 tarihleri arasında gerçekleşiyor. Orak’ın daha önceki filmi ‘Sabırsızlık Zamanı’ ile Antalya Altın Portakal Film Festivali Film Forum Work in Progres en iyi film ödülü ve Başka Sinema Ödülü olmak üzere iki ödül ile ayrılmıştı.

Dünya prömiyerini 37. Uluslararası Varşova Film Festivali’nde yapan ‘Sabırsızlık Zamanı’ Glasgow ve Sofya gibi dünyanın önemli film festivallerinde de Türkiye’yi temsil etti. Yönetmen geliştirme sürecinde olduğu ‘Ölü Arının İğnesi’ projesinde, Yusuf adlı bir karakterin hukuk alanındaki başarılarının gölgesinde yaşadığı trajik bir olayın etrafında şekillenen dramını ele alıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN