Ünlü isimlerden Cüneyt Arkın'a veda mesajları

Ünlü isimlerden Cüneyt Arkın'a veda mesajları

Yeşilçam'dan bir yıldız daha kaydı ve Cüneyt Arkın, vefatı ile tüm Türkiye'yi yasa boğdu. Usta sanatçının vefat haberinin ardından ünlü isimler de duygularını ve başsağlığı dileklerini paylaştı.

Yeşilçam'ın usta ismi Cüneyt Arkın, 85 yaşında hayatını kaybetti. Ölümüyle hayranlarını yasa boğan büyük aktör için tüm sevenleri sosyal medyada taziye mesajları yayınlarken, siyaset ve sanat camiasından birçok isim de aktörün ailesi ve sevenlerine başsağlığı dileklerinde bulundu.

İşte ünlü isimlerin mesajları:

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu: Türk sinemasının usta sanatçısı Cüneyt Arkın’ın vefatından dolayı büyük üzüntü duydum. Cüneyt Arkın’a Allah’tan rahmet, ailesine, yakınlarına ve sanat camiasına başsağlığı diliyorum.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli: Bugün sabah saatlerinde Türk sinemasının büyük ismi, Türk tarihini sevdiren filmlerin sanatçısı Cüneyt Arkın'ın ölümünden büyük üzüntü duydum. Ahlaki duruşundan ödün vermeyen, herkesin hayranlığını kazanan Cüneyt Arkın'ın ailesine, sinema camiasına, sevenlerine başsağlığı diliyorum. Ruhu şad olsun.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu: O Türk sinemasının efsanesiydi. Kötülerin düşmanı, iyilerin dostuydu. Cüneyt Arkın hayat verdiği karakterlerle 7'den 70'e hepimizin kahramanıydı. Kendisine Allah'tan rahmet, ailesine, sevenlerine sabır ve başsağlığı dilerim. Ruhu şad, mekânı cennet olsun.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan: Çocukluğumuzun süper kahramanı, Yeşilçam’ın unutulmaz emektarı sevgili Cüneyt Arkın’ı kaybettik, çok üzgünüz. Mekanı cennet olsun.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu: Sinemamızın değerli oyuncusu Cüneyt Arkın'ı kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Hepimizin zihninde yer eden rolleri, sanatçı kişiliği, ülkesine olan sevgisiyle onu asla unutmayacağız. Allah rahmet eylesin; tüm sevenlerinin, sinema camiasının ve ailesinin başı sağolsun.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş: Türk sinemasının en değerli isimlerinden, Cüneyt Arkın'ı kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Huzur içinde uyu, mekanın cennet olsun Kara Murat. Filmlerin nesiller boyunca izlenmeye devam edecek.

Türker İnanoğlu: 32 tane film çektik beraber. Çok yakındık. Çok üzüldüm. Kendini çok yıprattı. Kendini çok yıprattı Cüneyt... Ne diyeceğimi şaşırdım. Allah rahmet eylesin. Mekânı cennet olsun. Çocuklarının ve eşinin başı sağ olsun. Kara Murat'ı çekerken set arasında top oynarken göğsüne top çarptı. Nefes alamaz hale geldi. Suni teneffüs yapıldı. Beraber Roma'da film çektik. Devamlı yurtdışında çalışmalar yaptık. Devamlı beraberdik. Cüneyt dublör kullanmadan çalışırdı. Eli, kolu her şeyi sakattı. Dinlemezdi. 'Dublör yapar' derdik. 'Yok ya ben yaparım' derdi. O tıbbiyeden çok iyi dereceyle mezun olmuş bir doktordu. Sinemaya girdi. Doktorluk yapmayacağını söyledi. Sinemada yürüttü hayatını. Kaderini kendi çizdi. Ne diyebilirim başka? İçki içiyordu bir ara. Sonra onu da bıraktı. Kötü bir alışkanlığı yoktu. Çok şaşırdım ben. Ben sinemanın en eskisiyim. Türk sinemasına gelmiş geçmiş en iyi jöndü Cüneyt. Hepsiyle çalıştım. Cüneyt bir numaraydı. Geçenlerle de kalanlarla da. İnsanlar giderken durup Cüneyt'e bakarlardı. Öyle fiziki bir durumu vardı.

Orhan Gencebay: Hepimizin başı sağ olsun. Çok değerli bir sanatçıydı, izler bıraktı ve bırakacak. İstisna biriydi. Allah gani gani rahmet eylesin. Çok eski arkadaştık. Neticede son zamanlarda hastaymış. Durumu iyi değil diye duyuyorduk. Sinemamıza gelen atraksiyonları ile kimsenin yapamayacağı sahneleri yapmıştır. Kendisiyle Film de çektik. Birçok anımız var. Çok da güzel şeyler yaşadık. Değerini birçok nesil iyi bilir. Ben bir sanatçı dostu olarak anlatabilirim. Çok da yakışıklı biriydi. Dünya sahasına rahatlıkla çıkabilecekti.

Serdar Gökhan: Çok ince ve yufka yürekli bir insandı. Her şey dilindeydi. Karşılıklı rol yaptığımız zaman daha iyi rol yapma derdindeydik. Yolda öğrendim, yıkıldım. Dilim damağım kurudu. Tekrar başımız sağ olsun diyorum.

Nilgün Belgün: Ah ah Cüneyt Arkın’ı kaybetmişiz çok üzgünüm. Gençlik yıllarımın unutulmaz aktörü. Kendisinin büyük hayranıydım. Onun filmleriyle büyüdük bir nesil. Başımız sağ olsun. Mekanı cennet olsun.

Armağan Çağlayan: Güle güle Kara Murat, güle güle Malkoçoğlu, güle güle Dünyayı Kurtaran Adam… Yattığınız yer incitmesin…

Barış Atay: Pek çoğumuzun çocukluğumuzda, olmayı hayal ettiği film karakterlerinin, üç numaralı bakışın sahibi… Cüneyt Arkın.

İbrahim Büyükak: Türk Sinemasının gelmiş geçmiş en büyük aktörlerinden, çocukluk idolümüz, Malkoçoğlumuz, Battal Gazimiz, Cüneyt Arkın’ı kaybetmişiz…
Hepimizin başı sağ olsun…

Yekta Kopan: Cüneyt Arkın… Çocukluğum, Kara Murat olma hayalim, tahta kılıcım-süpürge atım, kötü adamlara “dişınnn” diye attığım hayali yumruklar… Yıllar sonra tanıştığımızda bana yumruk sallar gibi yapıp “üç numaralı bakış” atmıştı. Sevenlerine ve ailesine sabır dilerim.

Gökhan Keser: Çok önemli bir değerimizi, çok büyük bir ustayı kaybetmişiz. İnanılmaz üzüldüm. Mekanı cennet olsun.. Adın nesiller boyu hafızalardan silinmeyecek. Allah yakınlarına sabır versin.

Tan Taşçı: Başımız sağolsun…

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN