Yönetmen İlker Çatak'ın yeni projesinin detayları belli oldu: Sürgünde olan Türk sanatçılara yer vermek istiyorum

Yönetmen İlker Çatak'ın yeni projesinin detayları belli oldu: Sürgünde olan Türk sanatçılara yer vermek istiyorum

Geçtiğimiz hafta Türkiye'de gösterime giren Almanya'nın Oscar adayı filmi Öğretmenler Odası'nın yönetmeni İlker Çatak'ın yeni filminin detayları belli oldu. Ünlü yönetmenin yeni filmi, Yellow Letters, sürgünde yaşayan Türk oyuncularla birlikte Almanya'da çekilecek. Çatak, "Artık Türkiye'de bulunmalarına izin verilmeyen çok sayıda sanatçı var. Ben bu insanlara bir şans vermek ve filmimizde şu anda ya da yakında sürgünde yaşayacak olan oyunculara yer vermek istiyorum" dedi.

Öğretmenler Odası (The Teachers' Lounge) filmiyle 96. Oscar Ödülleri'nde En İyi Uluslararası Film kategorisinde Almanya adına yarışacak olan senarist ve yönetmen İlker Çatak'ın yeni film projesi Yellow Letters'ın ayrıntıları belli olmaya başladı.

Çatak'ın yeni filmi, Türkiye'de devletin keyfiliğini deneyimleyen ve bir gecede işlerini ve geçim kaynaklarını kaybeden sanatçı çift Derya ve Aziz'i konu alıyor. Filmde çiftin idealleri ve gündelik hayatın gereklilikleri arasında tutturmaya çalıştığı denge, evlilikleri için bir meydan okuma oluyor.

Çekimlerine bu yaz Almanya'da başlanacak film için yapım şirketi Be For Films ve Çatak bir araya geldi.

Artı Gerçek'in Variety'den edindiği bilgiye göre, Gizem Erdem ve Tansu Biçer'in yer aldığı filmin senaryosunu Ayda Çatak ile İlker Çatak birlikte kaleme aldı. "Bu hikâye, devletin keyfiyeti nedeniyle işlerini, sosyal statülerini ve Türk toplumunda var olma haklarını kaybeden insanlarla ilgili" dedi.

'FİLM ALMANYA'DA ÇEKİLMEK ZORUNDA KALACAK'

"Artık Türkiye'de bulunmalarına izin verilmeyen çok sayıda sanatçı var" diyen Çatak, "Ben bu insanlara bir şans vermek ve filmimizde şu anda ya da yakında sürgünde yaşayacak olan oyunculara yer vermek istiyorum" ifadesini kullandı.

Hikaye fikrini yapımcı Enis Köstepen ile birlikte ortaya çıkaran Çatak, bu sanatçıların Türkiye'ye dönmelerine izin verilmediğini, bunun da "film yapımcılığının da sürgüne gitmesi" anlamına geldiğininin altını çizen Çatak, "Sonuç olarak, film Türkiye'de geçmesine rağmen Türk oyuncularla Almanya'da çekilmek zorunda kalacak" dedi.

Be For Films, filmi önümüzdeki hafta başlayacak olan Avrupa Film Pazarı'nda alıcılarla buluşturacak

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN