Kuraklık Yeşilırmak'ı vurdu: Adacıklar oluştu

Kuraklık Yeşilırmak'ı vurdu: Adacıklar oluştu

Türkiye'nin en önemli akarsularından olan Yeşilırmak kuraklık nedeniyle alarm veriyor. Nehrin ortasında su azlığı nedeniyle adacıklar oluşmaya başladı.

Türkiye'de çok kuvvetli kuraklık riski atındaki şehirlerden bir tanesi olan Amasya'nın ortasından akan Yeşilırmak Nehri adeta alarm veriyor. Su seviyesinin günden güne azaldığı nehrin ortasında adacıklar oluşmaya başladı.

Kışın kar, yaz ve sonbaharda da beklenen yağışın düşmemesi nedeniyle çok şiddetli kuraklık riskinin yaşandığı kentte debisi düşen Yeşilırmak’ta alarm veren durum köprü ayaklarına ve kıyı şeridine yansıdı. Su miktarının saniyede yaklaşık 10 metreküp olduğu nehirde suyun fazla olduğu alanlarda balık tutan vatandaşlar durumu endişeyle takip etti.

Vatandaşlardan Hamdi Demir, “İnşallah yağışlar başlarda biz de Yeşilırmak’ın alışık olduğumuz haline kavuşuruz” dedi.

aw191587-04.jpg

KURAKLIK TEHLİKELİ BOYUTTA

Türkiye son yılların en kurak dönemlerinden birini yaşıyor. Yeterince yağmayan yağışlar dolayısıyla barajlar kurumuş durumda. Namık Kemal Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Halim Orta kuraklığın Türkiye için ciddi boyutlara ulaştığını söyledi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN