Kuzey Kore'ye karşı Japonya ve ABD'den iş birliği mesajı

Kuzey Kore'ye karşı Japonya ve ABD'den iş birliği mesajı

Japon ve ABD'li yetkililer, Kuzey Kore'ye karşı ikili iş birliğine ve Güney Kore'nin de dahil olduğu üçlü mekanizmayı güçlendirmeye vurgu yaptı.

Kyodo ajansının haberine göre, Japonya Dışişleri Bakanı Fumio Kişida, ABD Pasifik Kuvvetleri Komutanı Amiral Harry Harris ile Japonya'nın başkenti Tokyo'da görüştü.

'YAKIN KOORDİNASYONA DEVAM ETMELİYİZ'

Görüşme sonrasında basına yaptığı açıklamada, Kuzey Kore'nin pazar günü yaptığı balistik füze denemesinin kabul edilemez olduğunu ifade eden Kişida, "Japonya ve ABD arasındaki yakın koordinasyona devam etmeliyiz." dedi.

Kişida, bölgedeki güvenlik konusunun çok daha ciddi boyutlara ulaştığını belirtti.

KABUL EDİLMEZ

Amiral Harris de Kuzey Kore'nin yaptığının "kabul edilemez" olduğunu yineleyerek, Japonya ve ABD arasındaki ittifak ile ABD, Japonya ve Güney Kore arasındaki üçlü mekanizmanın önemine işaret etti.

Güney Kore Savunma Bakanı Han Min-koo ve Japon mevkidaşı Tomomi Inada'nın dün yaptıkları telefon görüşmesinin ardından iki ülkenin Kuzey Kore'nin füze denemesini kınadığı açıklanmıştı. Kuzey Kore hafta sonu yeni bir balistik füze denemesi yapmış, Kusung yakınlarından fırlatılan füze Japon Denizi'ne düşmüştü. Kuzey Kore, benzer füze denemelerini daha önce de yapmıştı.

ANKARA/AA

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN