KYK borçları silinecek mi? KYK borçlarına af mı gelecek? Bakandan son dakika KYK açıklaması

KYK borçları silinecek mi? KYK borçlarına af mı gelecek? Bakandan son dakika KYK açıklaması

Bakan Albayrak’ın yaptığı son dakika açıklamasının ardından milyonlarca öğrencinin aklında tek bir soru geldi: KYK borçları silinecek mi? Ya da bu borçlara af mı gelecek?.. Öğrencilerin gözü kulağı büyük bir yük olan KYK borçlarıyla ilgili gelecek haberlerdeydi. İşte yaşanan gelişme…

KYK burs borçları için milyonların beklediği haber, Albayrak tarafından son dakika olarak paylaşıldı. Bakan, ‘’KYK burs borçlarına af mı gelecek? Ya da borçlar silinecek mi?’ diye bekleyen öğrencilerin içini serinleten haberi paylaştı. Söz konusu konu ile ilgili çalışmaların yapıldığı bildirildi. İşte bilgiler…

KYK BURS BORÇLARI SİLİNECEK Mİ?

Ekonomiyle ilgili önemli açıklamalarda bulunan Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, üniversite öğrencilerinin kredi borçları ile ilgili çalışma yapıldığını duyurdu.

19-11/27/kykkkkk.jpg

BORÇLARA AF MI GELECEK?

Posta Gazetesi'nde yer alan haberin ardından; 'KYK borçlarına af mı çıkacak?' sorusunu akıllara geldi. Borcunu zamanında ödemekte problem yaşayanlara uygulanan faizden dolayı borçların giderek arttığı, borçluların ödeme yapabilmesinin zorlaştığı vurgulandı. Konu Meclis’e de taşındı. Meclis’te KYK borçlarının silinmesi ile ilgili teklif sunuldu. Şayet teklif kabul olursa, öğrencilerin borçları silinebilir.

DİĞER BİLGİLER İÇİN TIKLAYIN

İŞSİZ OLANLAR ERTELEYEBİLİR

Normal şartlarda KYK borcu bulunanların, mezun olmasının ardından 2 sene sonra geri ödeme yapması isteniyor. 2 sene sonra işe giremese bile borcunu ödemeye başlaması isteniyor. Yapılan son düzenlemeye göre de kredi çeken öğrencilerin sigortalı bir işte çalışıncaya dek borcunu ödeme zorunluluğu yer almıyor. Yeni mezun öğrenciler işe girene dek borcunu erteleyebiliyor. Fakat ertelenen zamanlarda borca faiz işliyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN