E-Devlet KYK burs ve kredi taahhütname onaylama işlemleri ne zaman? KYK taahhütname sayfası

E-Devlet KYK burs ve kredi taahhütname onaylama işlemleri ne zaman? KYK taahhütname sayfası

2019-2020 eğitim-öğretim yılı KYK burs ve kredi başvuru sonuçlarının açıklanmasının ardından taahhütname onaylaması nasıl yapılacağı merak ediliyor. KYK’den burs veya kredi alınabilmesi için mutlaka bu taahhüdün onaylanması gerekiyor. İşte detaylar…

Burs ve kredi almaya hak kazanan öğrencilerin en geç 19 Kasım saat 23.59’a kadar e-Devlet üzerinden KYK taahhütnamelerini okuyup onaylamaları gerekiyor. Peki KYK taahhütname onaylama nasıl yapılacak, son tarih ne zaman? Konunun detayı haberimizde…

KYK TAAHHÜTNAME ONAYLAMA NASIL YAPILIR?

KYK’dan burs veya kredi hakkı kazanan öğrencilerin mutlaka bu KYK taahhütnamelerini e-devlet üzerinden onaylamaları gerekiyor. E-Devlet KYK burs ve kredi onayı için ilk olarak e-devlet sistemine giriş yapılması gerekiyor. Giriş işleminin ardından "Kim hakkında işlem yapılacak?" seçeneğinden "Kendi hakkımda işlem yapmak istiyorum." veya "Velisi olduğum bir öğrenci hakkında işlem yapmak istiyorum." şeklinde yanıt verilmesi gerekiyor. Ardından kazanılan burs veya kredi için taahhütname onayı ekranından onay verilmelidir.

19-11/18/kykk.jpg

KYK TAAHHÜTNAME ONAYI SON TARİH

Yurtiçinde öğrenim gören ve kredi-burs alma hakkı kazanan öğrenciler için son taahhütname onaylama tarihi 19 Kasım 2019 günü saat 23:59’a kadar devam edecek. Öğrencilerin en geç 23:59’a kadar e-devlet üzerinden okuyup onaylamaları gerekiyor.
Yurt dışında öğrenim gören öğrencilerin e-devlet üzerinden taahhütname onaylama ve kefaletname hazırlatma işlemleri için ise son tarih 15 Aralık 2019’dur.

BAŞVURU SAYFASI İÇİN TIKLAYIN

KREDİ BURS MİKTARI

2019 yılında geçerli olan tutarlar lisans öğrencileri için aylık 500 lira, yüksek lisans öğrencileri için 1000 lira, doktora öğrencileri için ise 1500 lira olarak ödeniyor. Burs/kredi miktarı 2020 Ocak ayından itibaren lisans öğrencilerine aylık 550 lira, yüksek lisans öğrencilerine 1100 lira, doktora öğrencilerine ise1650 lira olarak ödenecek.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN