KYK burs ve kredileri ne zaman yatacak? İşte net ödeme tarihleri

KYK burs ve kredileri ne zaman yatacak? İşte net ödeme tarihleri

Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) tarafından geçtiğimiz günlerde açıklanan burs ve kredi sonuçlarından sonra öğrenciler, burs ve kredi ödemelerinin ne zaman olacağını merak ediyor. Peki, 19 Kasım’da sona eren taahhütname onaylarının ardından ödemeler ne zaman olacak? İşte detaylar…

 

2019-2020 KYK burs ve kredi sonuçlarının açıklanmasından sonra öğrenciler şimdi de ödeme takvimini merak etmeye başladı. 19 Kasım’da taahhütname onayları da sonlanmıştı. Peki, KYK burs ve krediler ne zaman yatacak? İşte, KYK burs ve kredi ödeme takvimi ayrıntıları…

2020 ÖNCESİ İKİ AYLIK ÖDEME

19 Kasım 2019 itibariyle taahhütnamelerini onaylayan öğrencilere 2020 öncesi Kasım ayı sonunda Ekim ve Kasım ayı olmak üzere iki aylık ödeme gerçekleştirilecek.
2020 yılı için kredi ve burslara zaman geldiğini Cumhurbaşkanı müjdelemişti.

2019 yılında lisans öğrencileri için 500, yüksek lisans öğrencileri için 1000, doktora öğrencileri için 1500 lira ödeme gerçekleşiyordu. Bu miktar 2020 için de şu şekilde olacak:
Ocak 2020 tarihinden itibaren KYK burs ve kredileri lisans öğrencileri için 550, yüksek lisans öğrencileri için 1100, doktora öğrencileri için ise 1650 lira ödeme gerçekleşecek.

19-11/26/kykk.jpg

KYK BURS VE KREDİLERİ NASIL NEREDEN ALINACAK?

Burslar 2019 ve öncesinde olduğu gibi yine Ziraat Bankası üzerinden alınacak. Ziraat Bankası KYK kredi ve burs hesabına ait Bankkart Genç kartının teslim tarihleri ve nereden alınacağı ile ilgili bilgilere T.C. kimlik numarası ile sorgulanarak öğrenilebilir.

KYK kredi ve burs hesapları Taahhütname onayından sonra açılacaktır. Öğrencilerin istemesi halinde taahhütname onayı sonrası Harçlık avans ve kredi kartı başvuruları da değerlendirmeye alınacak ve ilgiliye bilgi verilecektir.

TÜM DETAYLAR İÇİN TIKLAYIN

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN