Mahfi Eğilmez büyümeyi yorumladı: Salgın sonrası resmi verilere inançsızlık arttı

Mahfi Eğilmez büyümeyi yorumladı: Salgın sonrası resmi verilere inançsızlık arttı

TÜİK'in açıkladığı verilere göre ekonomi üçüncü çeyrekte beklentileri aşarak yüzde 6,7 büyüdü. Verilere olan güvensizliğe işaret eden ekonomist Mahfi Eğilmez "Salgın oranları sonrasında resmi verilere inançsızlık hızla artmış görünüyor" dedi.

Ekonomist Mahfi Eğilmez TÜİK'in açıkladığı büyüme verilerine vatandaşların güvenmediğini söyledi.

Son açıklanan verilere göre Türkiye ekonomisi 2020 yılının 3. çeyreğinde yüzde 6,7 büyüdü. Açıklanan büyüme rakamları daha önce konuşulan küçülme beklentilerinin tam tersi olarak ortaya çıkarken verilere ilişkin güvensizlik tartışmaları da yeniden alevlendi.

"İŞSİZLİK VE BÜYÜME ORANINA İNANMAMAYA BAŞLADILAR"

Ekonomist Mahfi Eğilmez,  Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) açıkladığı büyüme rakamlarına ilişkin olarak, "3-4 yıl önceye kadar insanlar açıklanan enflasyon oranına inanmazdı. Sonra işsizlik oranına ve büyüme oranına da inanmamaya başladılar." görüşünü savundu.

Eğilmez Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "3-4 yıl önceye kadar insanlar açıklanan enflasyon oranına inanmazdı. Sonra işsizlik oranına ve büyüme oranına da inanmamaya başladılar. Açıklamayı yazar yazmaz tepkiler başlıyor. Salgın oranları sonrasında resmi verilere inançsızlık hızla artmış görünüyor" ifadesini kullandı.

EKONOMİDE SÜRPRİZ BÜYÜME

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) büyüme rakamlarını açıkladı. Buna göre, Türk ekonomisi yılın üçüncü çeyreğinde beklentileri aşarak yüzde 6,7 büyüdü.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (9)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
9 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN