Kervan Gıda halka arz sonucu belli oldu mu, ne zaman işlem görecek?

Kervan Gıda halka arz sonucu belli oldu mu, ne zaman işlem görecek?

Türkiye'de şekerleme alanında lider olan Kervan Gıda, yüzde 26 hissesini halka arz ederek Borsa İstanbul'da işlem görmek için son hazırlıklarını tamamladı. Hisse satın alan vatandaşlar, şirketin ne zaman işlem görmeye başlayacağını merakla bekliyor.

26-27 Kasım 2020 tarihlerinde halka arz edilen Kervan Gıda, Borsa İstanbul'da işlem görmeye hazırlanıyor. Şirketin pay başına halka arz fiyat aralığı 8 ila 9 TL olarak belirlenmişti. Kurumun halka arz sürecine ise OYAK Yatırım liderliğindeki toplam 25 üyeden oluşan konsorsiyum aracılık etti.

KERVAN GIDA HALKA ARZ İŞLEMİ BİTTİ Mİ?

Şekerleme ve süt ürünleri alanında faaliyet gösteren şirketin, halka arz sonucu mevcut 150 milyon TL çıkarılmış sermayesinin yüzde 25 sermaye artışıyla 187,5 milyon TL'ye artırılması sonucu çıkarılacak 37,5 milyon TL ve yüzde 8 oranında mevcut ortakların 12 milyon TL satışı planlanıyor.

Hali hazırda 85 ülkeye ihracat yapan ve ABD, İngiltere, Almanya ve Rusya'da şirketleri bulunan şirketin halka arzdan elde edeceği kazancı yine büyüme odaklı değerlendireceğini anlatan Kervan Gıda Genel Müdürü Burhan Başar, markaları Bebeto'nun ABD ve Avrupa pazarında önemli bir noktaya geldiğine dikkat çekiyor.

KERVAN GIDA HALKA ARZ SONUCU BELLİ OLDU MU?

Şirketin Borsa İstanbul'da ne zaman işlem göreceği ve hisse satın alma sonuçlarıyla ilgili bir duyuru henüz paylaşılmadı.

Şirketin hedeflerine değinen Burhan Başar, "Ürettiğimiz ürünlerle her gün her yaştan 2 milyonu aşkın kişiyle mutluluk paylaşıyoruz. İstedik ki bu paylaşım sadece ürünlerimizle sınırlı kalmasın. İstikrarlı bir büyümeye sahibiz. 2 bin 100 kişiyi aşkın ekibimizle güçlü bir dünya markası olma yolunda ilerliyoruz. Büyüme hikayemize halkımızı da davet etmenin uygun olduğunu düşündük. Ve halka arz kararı aldık" dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN