Dolarda ibre yukarı döndü, 7,91 seviyesinin üzerini gördü

Dolarda ibre yukarı döndü, 7,91 seviyesinin üzerini gördü

Kovid-19'la mücadele kapsamında alınan yeni tedbirler ve kısa çalışma ödeneğinde şirket başvurularının yeniden açılması kararıyla güne 7,82-7,83 bandında başlayan dolar/TL, piyasaların açılışının ardından yönünü yukarı çevirdi ve 7,91'i aştı.

Haftaya beklentilerin üzerinde büyüme ve BDDK'nın yeni normalleşme adımıyla başlayan piyasalarda bugün önemli bir veri akışı bulunmuyor. Salgında alınan yeni tedbirlerin piyasalara etkileri ve küresel gelişmeler izleniyor. Türk Lirası, euro ve dolar karşısında güne yatay bir başlangıç yapmıştı. 

Piyasaların açılması ve İmalat PMI Endeksi'nin salgından sonraki toparlanma sürecinde en kötü veriye işaret etmesinin ardından döviz kurlarında bir hareketlilik yaşandı.  

7,91'İN ÜZERİNİ GÖRDÜ

Sabah saatlerinde 7,82-7,83 bandında hareket ederken dolar/TL, 7,91'in üzerine çıkarken euro/TL 9,36'lardan 9,47'e kadar ulaştı. Saat 12.20 itibarıyla 7,8904'ten el değiştiriyordu. Aynı dakikalarda euro/TL ise 9,4505'teydi.

Günün ilk yarısında kurlarda yaşanan yükseliş, düşük hacimler nedeniyle anlık bir hareketlenme olarak değerlendirilirken bu atağa sebep olacak net bir gelişme bulunmuyor. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN