Malatya Valisi: Düğüne katılan 19 kişi Kovid-19'a yakalandı

Malatya Valisi: Düğüne katılan 19 kişi Kovid-19'a yakalandı

Maske ve sosyal mesafe konusunda uyarılarda bulunan Malatya Valisi Aydın Baruş, özellikle toplu etkinliklere dikkat çekti: İlimizde bir düğüne katılanlar arasında 19 pozitif vaka tespit edildi. Özellikle düğün ve cenaze gibi toplu bulunulan alanlarda uzun süre kalmamaya dikkat edelim.

Malatya Valisi Aydın Baruş, vatandaşları koronavirüs (Kovid-19) karşı maske ve sosyal mesafeye dikkat etmeleri konusunda uyardı.

"19 POZİTİF VAKA TESPİT EDİLDİ"

Baruş, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "İlimizde bir düğüne katılanlar arasında 19 pozitif vaka tespit edildi. Özellikle düğün ve cenaze gibi toplu bulunulan alanlarda uzun süre kalmamaya dikkat edelim. Maske, mesafe ve temizlik çok önemli" ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

Daha önce de Malatya İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Recep Bentli, kentte koronavirüs tanısı konan kişi sayısının günlük 30 ila 40 arasında olduğunu belirterek, kurallara daha fazla uyulması için çağrı yapmıştı. Bentli "Maskeleri ağzı ve burnu kapatacak şekilde takmamız gerekiyor. Cepte taşımak, çeneye takmak veya sadece ağzı kapatacak şekilde maske takmak doğru bir korunma yöntemi değildir" demişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN