Yeni Asya Gazetesinin sahibi Mehmet Kutlular 83 yaşındaki Mehmet Kutlular hakka yürüdü. Geçen sene de yüksek ateş ve zatürre sebebiyle hastaneye kaldırılarak tedavi gören Kutlular, uzun zamandır sağlık sorunlarıyla mücadele ediyordu.
FETÖ YAPILANMASINA KARŞI MÜCADELE VERDİ
Öte yandan Mehmet Kutlular, FETÖ tehdidini önceden sezen isimlerden biri olarak biliniyor. Nur Cemaati içindeki FETÖ yapılanmasının sızma girişimine karşı uzun süre mücadele veren Kutlular, 2009 yılında yayımladığı 'İşte Hayatım' kitabında yer vermişti.
Kutlular'ın sevenleri ve arkadaşları sosyal medyadan çok sayıda taziye mesajı yayınladı.
MEHMET KUTLULAR KİMDİR?
Aslen Çanakkale Bigalı olan Mehmet Kutlular 1938'de Balıkesir'in Gönen ilçesinde doğdu. 14 yaşına kadar Gönen’de kaldı. Daha sonra İstanbul'a geldi. 1957 yılında asker olduğu Manisa'da Said Nursi'nin yazdığı Risale-i Nur kitaplarıyla tanıştı. 21 Şubat 1970'te çıkan Yeni Asya Gazetesinin imtiyaz sahipliğini üstlendi.
17 Ağustos Marmara depreminden sonra “Deprem İlahî ikazdır” dediği için 2 yıl 1 gün hapis cezasına çarptırılan Kutlular 276 gün hapiste kaldı. Kutlular, kararı Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne taşıdı. AİHM hapis kararını Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi 10. Maddesi’ne aykırı bularak Türkiye’yi tazminata mahkûm etti. Mehmet Kutlular hatıralarını ilk baskısı 2009 yılında yapılan İşte Hayatım adlı kitabında toplamıştı.
