Melih Gökçek'in yerine kimin geleceği bugün belli olacak

Melih Gökçek'in yerine kimin geleceği bugün belli olacak

Ankara'nın yeni Büyükşehir Belediye Başkanı bugün belli olacak. AK Parti'nin yaptırdığı temayül yoklamasında öne çıkan isimler de Belediye Meclisi'ndeki seçim öncesinde açıklanacak.

Eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in yerine kimin geleceği bugün belli olacak. Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi yeni Başkanı seçmek üzere saat 14'te toplanacak.

ÖNE ÇIKAN İSİMLER ERDOĞAN'A SUNULDU

Adayların ilk iki turda Meclis üyelerinin 3'te ikisinin oyunu alması gerek. Eğer bu rakama ulaşılamazsa, üçünü tur oylamada salt çoğunluk aranacak. Oylama 4. tura kalırsa, en çok oyu alan isim Ankara'nın yeni belediye başkanı olacak.
AK Parti Ankara İl Teşkilatı'nca gerçekleştirilen temayül yoklamasında öne çıkan isimler Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunuldu.

Edinilen bilgilere göre, Sincan Belediye Başkanı Mustafa Tuna, Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki ve Kahramankazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk oylamada öne çıkan isimler oldu.

Bu isimler parti yönetimi tarafından da değerlendirilecek ve AK Parti'nin adayı seçim öncesi açıklanacak.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN