Memur olmak isteyenlere müjde! Kamu kurumlarına 587 memur alımı yapılacak: Başvuru şartlarına mutlaka bakın!

Memur olmak isteyenlere müjde! Kamu kurumlarına 587 memur alımı yapılacak: Başvuru şartlarına mutlaka bakın!

Son dakika haberi! 3 bakanlık ve 2 üniversite, personel alımı için ilan yayımladı. Toplamda 587 memur alınacak ve farklı kadrolarda kontenjanlar dağıtıldı. Başvuru şartları ise ayrıntılı bir şekilde belirlendi. İlanda yer alan detaylara göre; başvuru yapacak adayların, belirtilen nitelikleri taşıması ve ilan süresi içerisinde başvurularını tamamlaması gerekiyor. İşte ayrıntılar...

Son habere göre, farklı kurumlar ve kuruluşlar tarafından yayımlanan memur personel alımı ilanlarına göre toplamda 587 memur alımı gerçekleştirilecek. Başvuru yapacak adaylar arasında lise, ön lisans ve lisans mezunları yer almaktadır. Alımlar KPSS puanıyla veya KPSS'siz olarak gerçekleştirilebilecektir. Başvuru süresi ve gerekli nitelikler ilanlarda belirtilmiştir.

ALIM YAPILACAK KURUMLAR DUYURULDU

personel

Son yayımlanan memur personel alımı ilanlarına göre Türkiye geneli adaylar arasından İçişleri Bakanlığı, Adli Tıp Kurumu, Dışişleri Bakanlığı, Kamu İhale Kurumu, İstanbul Üniversitesi ve Sinop Üniversitesi gibi kurumlar tarafından toplamda 587 memur alımı gerçekleştirilecektir. Başvuru yapacak adayların gerekli nitelikleri taşıması, belirlenen başvuru süresi içerisinde başvurularını tamamlaması gerekmektedir. Alım yapacak kurumlar ve kadro dağılımı ilanlarda ayrıntılı bir şekilde belirtilmiştir.

ALIM ŞARTLARI NEDİR?

Kamu kurum ve kuruluşlarının yapacakları memur personel alımlarında, ilan edilen kadrolara başvuru yapacak adaylardan 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 48. maddesi kapsamındaki genel şartları taşıması istenecektir. Bu şartlar arasında Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olma, kamu haklarından mahrum olmama, görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmama ve erkek adayların askerliğini yapmış olması veya askerlik ile ilgisi olmaması yer almaktadır. Başvuru yapacak adayların bu şartları taşıması gerekmektedir.

NİSAN AYININ SON HAFTASINA KADAR BAŞVURULAR AÇIK

Son yayımlanan kamu ilanlarına göre, İçişleri Bakanlığı, Adli Tıp Kurumu, Dışişleri Bakanlığı, Kamu İhale Kurumu, İstanbul Üniversitesi ve Sinop Üniversitesi birçok farklı pozisyonda sözleşmeli personel alımı yapacaklar. Başvuru için gerekli nitelikler ve başvuru süresi ilanlarda belirtilmiştir. Adayların genel olarak 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 48. maddesi kapsamındaki şartları taşıması gerekmektedir. Alımlar merkez ve taşra teşkilatında farklı pozisyonlarda yapılacaktır. Başvuru detayları her kurumun ilanında yer almaktadır. Başvuruların en geç Nisan ayının son haftasına kadar yapılması gerekmektedir.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN