Meral Akşener: Ayasofya siyasete kapatılsın

Meral Akşener: Ayasofya siyasete kapatılsın

Ayasofya'nın statüsünün değiştirilmesiyle ilgili konuşan Meral Akşener, "Ayasofya ibadete açılsın ama siyasete kapatılsın" dedi.

İYİ Parti lideri Meral Akşener, Ayasofya'nın ibadethaneye dönüştürülmesiyle ilgili olarak açıklamalarda bulundu. "Ayasofya ibadete açılsın ama siyasete kapatılsın" diyen Akşener, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, "Tek parti döneminde alınan bu karar, tarihe ihanet olmanın yanında hukuka da aykırıydı" sözlerine yönelik de, "Haddini bil Sayın Erdoğan. Ayasofya’nın fatihi Fatih, Cumhuriyet'in fatihi Atatürk'tür" ifadelerini kullandı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin TBMM’deki grup toplantısında konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Ayafosya'ya ilişkin sözlerine sert bir dille tepki gösteren Akşener, "Çıktı utanmadan Atatürk'ün Cumhurbaşkanlığı döneminde aldığı kararı hukuki bir hata hem de ihanet olarak tanımladı. Ağzından çıkanı kulağın duysun. 19 Kasım 1936 tarihinde düzenlene tapu evrakında Fatih Sultan Mehmet Han'ın vakfiyesinden sonra Cumhuriyetin kayıtlarına Ayasofya'yı camii şerifi olarak tescil eden kişi o beğenmediğin Mustafa Kemal Atatürk'tür. Bu gerçek ortadayken hukuki hatadan söz etmek, daha da ötesi tarihe ihanet yakıştırması yapmak makamı ne olursa olsun kimsenin haddi değildir. Herkes haddini bilecek!" ifadelerini kullandı.

Akşener, sözlerinin devamında da şunları kaydetti:

"Sayın Erdoğan, Danıştay bir karar verdi, partiler bir destek verdi, yargı karar verdi, iş bitti. Bütün bunları yapabilme imkanını da Mustafa Kemal'in kurduğu cumhuriyet verdi. Mesele bundan ibaret. Tarihini bilerek konuş. 100 sayfa edebiyat, 100 sayfa felsefe, 100 sayfa tarih, 100 sayfa mantık oku kardeşim. Dizilerden tarih okursan makamının farkındalığıyla konuşamazsın. Makamının ağırlığının sana verdiği o ruh halini yakalayamazsın. Ayrıştırır, kavga ettirmeye yönelik bir dil kullanırsın. Yazıktır, yazık. Kimse bu kararı kirletmesin. Kimse Ayasofya üzerinden Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşları için kin kusmaya çalışmasın."


Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN