MGK toplanıyor, masada Doğu Akdeniz ve Dağlık Karabağ var

MGK toplanıyor, masada Doğu Akdeniz ve Dağlık Karabağ var

MGK, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlığında Çarşamba günü toplanıyor, masada yine kritik konular var. Doğu Akdeniz'deki faaliyetler ve Azerbaycan tezkeresi MGK'nın gündemini oluşturacak.

Milli Güvenlik Kurulu, Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında 25 Kasım Çarşamba günü toplanacak. 

MGK'nın 5'inci toplantısında, Türk ordusunun Azerbaycan'da üstleneceği görev ve Doğu Akdeniz'deki gelişmeler başta olmak üzere önemli stratejik konuların ele alınması bekleniyor.

Türkiye'nin Rusya ile kuracağı ortak merkezde ve bu merkezin icra edeceği faaliyetlerde Türk Silahlı Kuvvetleri personelinin yürüteceği çalışmalar MGK'da ele alınacak. 

Doğu Akdeniz'deki gelişmelerin yanı sıra Türk askerinin Libya'daki faaliyetleri, Suriye'deki son durum ve terörle mücadelede toplantıda görüşülecek konular arasında. 

AB'DEN 'YAPTIRIM' SİNYALİ

10 Aralık'ta düzenlenecek AB Zirvesi'nde Türkiye'ye yönelik yaptırımların gündeme gelmesi beklenirken, Ankara yeni Navtex duyurusu ile 'Doğu Akdeniz'den ayrılmayacağız' mesajı vermişti. Oruç Reis'in Doğu Akdeniz'deki görev süresi 29 Kasım'a kadar uzatılmıştı.

Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, Türkiye'ye Doğu Akdeniz'deki faaliyetleri nedeniyle yaptırım uygulanabileceğini söylemişti. Mass'ın açıklamasından bir gün sonra Almanya Başbakanı Merkel'den de benzer bir 'yaptırım' açıklaması gelmişti.

"İşler istediğimiz gibi gitmiyor" diyen Merkel, 10 Aralık'taki Avrupa Birliği Liderler Zirvesi'nde Doğu Akdeniz konusunda Türkiye'ye yaptırımın gündeme geleceğini söylemişti.

MEHMETÇİK AZERBAYCAN'A GİDİYOR

Azerbaycan tezkeresinin Meclis'te kabul edilmesi ile birlikte Türk askeri de Azerbaycan'a gidiyor. Tezkere ile ilgili MSB'den yapılan son açıklamada "Mehmetçik, Rusya ile kurulacak ortak merkezde ve bu merkezin icra edeceği faaliyetlerde 1 yıl süre ile görev yapacaktır" ifadeleri kullanılmıştı. 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN