MHP milletvekili adayları belli oldu! 2018 MHP milletvekili adayları isimleri ve listesi

MHP milletvekili adayları belli oldu! 2018 MHP milletvekili adayları isimleri ve listesi

Son dakika: MHP milletvekili adayları belli oldu. 24 Haziran'da yapılacak olan cumhurbaşkanı ve 27. dönem milletvekili genel seçimi öncesinde, MHP'nin milletvekili adayları kesinleşti. MHP 2018 Milletvekili adayları isimlerini, listesini ve detaylı bilgileri haberimizden görebilirsiniz.

MHP milletvekili adayları belli oldu. MHP 2018 milletvekili adayları listesini ve isimlerini haberimizde sizlerle paylaşıyoruz. 24 Haziran'da yapılacak Cumhurbaşkanı ve 27. dönem milletvekili genel seçimleri öncesinde partilerin adayları da netleşmeye başladı. Bugün Milliyetçi Hareket Partisi'nin (MHP) milletvekili adayları açıklandı. Peki MHP'nin milletvekili adayları arasında kimler yer alıyor? MHP'de hangi isimler milletvekili adayı oldu? İşte bu soruların cevaplarını ve son gelişmeleri sayfamızda sizlere aktarıyoruz.

MHP MİLLETVEKİLİ ADAYLARI LİSTESİ 2018

MHP'de milletvekili adayları belli oldu. 1885 adaydan 89'u FETÖ ve kadına şiddet nedeniyle aday yapılmadı.

MHP'de milletvekili aday komisyonu çalışmalarını tamamladı. 21 Mayıs'ta Yüksek Seçim Kuruluna (YSK) sunulacak milletvekili aday listesinde FETÖ üyeleri, yasa dışı eylemlerde bulunanlar, yüz kızartıcı bir suçu veya sabıkası olanların yer almaması için adaylar inceleme altına alındı.

Bu çerçevede özellikle aday adaylarının referanslarına yoğunlaşıldı. Referanslar tek tek telefonla arandı, teşkilatlardan da ayrıntılı bilgi istendi.

89 ADAY LİSTE DIŞI

Çalışmalarını tamamlayan aday komisyonu, bin 815 adaydan 89'unu FETÖ, kadına şiddet, dolandırıcılık gibi nedenlerle listeye almadı.

BAHÇELİ BİZZAT TAHKİKAT YAPTIRDI

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, hukukçulardan oluşan güvenlik soruşturması grubu ile Milletvekili Aday Belirleme Komisyonu'nun çalışmalarının yanı sıra bazı aday adaylarıyla ilgili bizzat tahkikat yaptırdığı öğrenildi.

Parti yetkililerinden alınan bilgiye göre, başvuruda bulunan bin 815 aday adayı arasında, 1 Kasım 2015 seçimlerinden sonra dik duramayan, farklı noktalarda tavır koyan ve hatta Devlet Bahçeli'nin "tarla kongresi" olarak tanımladığı olağanüstü kongre girişimine katılanların da bulunduğu, bunların da "incelendiği ve ayıklandığı" açıklanmıştı.

MHP milletvekili aday listesi yayınlandığında burada olacak.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN