MHP'den sonra AK Parti de Kırklareli seçim sonuçlarına itiraz etti

MHP'den sonra AK Parti de Kırklareli seçim sonuçlarına itiraz etti

Kırklareli seçimlerine MHP'nin itirazı sonrası AK Parti de itiraz da bulundu. Kesin olmayan sonuçlara göre 248 oyla Mehmet Siyam Kesimoğlu'nun seçimleri kazandığı Kırklareli'nde MHP adayı Derya Bulut sandıkların yeniden sayılmasını istiyor.

Kırklareli'nde Cumhur İttifakı adayı MHP'li Derya Bulut, sandıkların yeniden sayılmasını talep ettiklerini belirtti. Kesin olmayan sonuçlara göre bağımsız aday Mehmet Siyam Kesimoğlu'nun 248 oyla seçimi kazandığı Kırklareli'nde, MHP seçim sonuçlarına itirazda bulunmuştu. Bugün de AK Parti, İlçe Seçim Kurulu'na itirazda bulundu.

İtiraz sonrası Kırklareli Adliyesi önünde basın açıklamasında bulunan Derya Bulut, sayımlarda yanlış yapıldığı yönündeki sandık müşahitlerinden gelen bildirimler doğrultusunda hakkını aramaya karar verdiğini söyledi.

MHP ADAYINDAN AÇIKLAMA

Bazı sandıklarda mührün yanlış yere basıldığı yönündeki itirazlarının kabul gördüğünü aktaran Bulut, bazılarında ise kabul görmediğini ve yanlış oyların geçerli sayıldığını ileri sürdü.

Ortada çok ciddi bir muammanın bulunduğunu ifade eden Derya Bulut, şunları kaydetti:

"Bundan sonra artık ilçe seçim kurulumuzun vereceği kararın hep beraber takipçisi olacağız. Onların alacağı her karar bizim başımızın üstünde. Kanuna en ufak bir itirazımız olamaz. Bizim talebimiz 170 sandığın tek tek açılması, tek tek tüm oyların sayılması. Bundan sonra hukuk ne derse boynumuz kıldan ince. Hepimiz için hayırlısı neyse onun olmasını temenni ediyorum. Şayet 'hukuk hayır biz oyları tekrar saymıyoruz’ derse başımızın üstüne. Saydı orada bizim lehimize sonuç çıkmazsa bize yakışan kazanan adayımızı tebrik edip başarılar dileyeceğiz. "

KIRKLARELİ/AA

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN