MHRS randevu alma kolaylaştı! | MHRS giriş

MHRS randevu alma kolaylaştı! | MHRS giriş

MHRS sistemi hastanelerden randevu alma için en kolay yol. Peki MHRS sistemine nasıl girilir? MHRS randevu nasıl alınır? MHRS randevu iptali nasıl yapılır? Detaylar haberimizde.

Sağlık Bakanlığı'nın uygulamaya koyduğu MHRS Online Hastane Randevu Sistemi vatandaşların hastanelerde sıra beklemesinin önüne geçen bir sistem. Peki MHRS randevusu nasıl alınır? MHRS giriş nasıl yapılır? ALO 182 üzerinden hastane randevusu nasıl alınır? MHRS randevu iptali nasıl yapılır? Detayları haberimizde.

Online randevu sistemi MHRS ile hastanelerden randevu almak artık çok kolay. Bir hastaneden randevu almak için internet üzerinden MHRS hastane randevu sistemini kullanabilirsiniz. Ayrıca ALO 182 numaralı telefonu arayarak hastane randevunuzu telefon üzerinden de alabilmeniz mümkün.

15-09/30/54f5d57429c4907e751781d3.jpg

MHRS Merkezi Hekim Randevu Sistemi Nedir?

Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS); vatandaşların Sağlık Bakanlığı’na bağlı 2. ve 3. basamak hastaneler ile ağız ve diş sağlığı merkezleri için Alo182 hattından Merkezi Hekim Randevu Sistemi’ni arayarak canlı operatörlerden veya web üzerinden kendilerine istedikleri hastane ve hekimden randevu alabilecekleri bir sistemdir.

MHRS randevu için ne yapmalı? 

Merkezi Hastane Randevu Sistemi (MHRS) giriş yapılırken her kişi için ayrı bir hesap açılır. Bunun için ilgili yönlendirme adımları takip edilmeli. Hesap açıldıktan sonra "Randevu Al" butonunu kullanarak T.C. kimlik numarası ve belirlenen şifre ile giriş yapmak gerekir. İstenilen hastane, poliklinik ve doktor tercihi tuşlarla yapıldıktan sonra randevu tamamlanır. MHRS sistemine giriş ve randevu alma için aşağıdaki linki kullanabilirsiniz

MHRS SİSTEMİ GİRİŞ İÇİN TIKLAYIN!

Telefonla hastane randevusu nasıl alınır?

Ev, iş, ankesör ve cep telefonlarından ALO 182 aranır. Çağrıyı karşılayan operatöre hastanın T.C. Kimlik Numarası verilir. Randevu talep edilen hastane, poliklinik ve varsa hekim tercihleri operatöre bildirilir. Operatör uygun tarih ve saat dilimlerini vatandaşa bildirir. Vatandaş seçimini yaparak randevusunu alır.

MHRS randevu nasıl iptal edilir?

http://hastanerandevu.gov.tr adresinden randevu al bölüme girdiğinizde, Kimlik numaranız ve şifreniz ile giriş yaptıktan sonra sağ taraftaki "Randevu Geçmişi"kısmından randevularınızı görebilir, iptal etmek istediğiniz randevunun sağ tarafındaki "İPTAL ET" butonuna basmak sureti ile randevunuzu iptal edebilirsiniz. Ayrıca ALO182 MHRS hattını arayarak da randevunuzu iptal ettirebilirsiniz. Randevunuzu iptal etmek için yukardaki linki kullanabilirsiniz.

MHRS randevu almanın yolları

Alo182 Aranarak;

Ev, iş, ankesör ve cep telefonlarından Alo182 aranır.

Çağrıyı karşılayan operatöre hastanın T.C. kimlik numaranız verilir.

Randevu talep edilen hastane, poliklinik ve varsa hekim tercihleri operatöre bildirilir.

Operatör uygun tarih ve saat dilimlerini vatandaşa bildirir.

Vatandaş seçimini yaparak randevusunu alır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN