Nokia’nın kilit operasyonlarını geçtiğimiz yıllarda satın alan Microsoft, dünya genelinde 15 bini bulan Nokia mağazalarını da kendi müşterileriyle buluşma aracı olarak değerlendirmeye hazırlanıyor. Neowin haberine göre Windows üreticisi şirket, dünyanın dört bir yanındaki Nokia mağazalarını kendi markası altında Microsoft Store olarak dönüştürecek.
ABD odaklı bir iş stratejisi olduğu için sık sık eleştirilen Microsoft bu hamleyle birlikte dünya genelinde daha güçlü bir varlık gösterebilecek. Microsoft’un iki farklı mağaza türüyle müşterilerine ulaşması bekleniyor. Bunlardan ilki, Microsoft Öncelikli Satıcı (Microsoft Priority Reseller) adıyla açılan ve Lumia cihazlar, Xbox konsollar ve Windows ya da Office gibi yazılım ürünlerini satan mağazalar olacak.
Diğer mağazalar ise daha büyük perakendeciler bünyesinde “mağaza içinde mağaza” konseptiyle çalışan Microsoft Mobil Satıcı (Microsoft Mobile Sellers) olacak. Dönüşümün bu yıl içerisinde ivme kazanması ve Brezilya’da yıl sonuna kadar 100, Hindistan’da ise 9 bine yakın mağazanın Nokia’dan Microsoft’a kazandırılması bekleniyor.
