MSB önlisasn mezunu astsubay alımı yapacak! TSK Özel Kuvvetler bordo bereli alım şartları |

MSB önlisasn mezunu astsubay alımı yapacak! TSK Özel Kuvvetler bordo bereli alım şartları |

MSB, ilk kez Özel Kuvvetler Komutanlığı'na dışarıdan astsubay ve subaylar alacak. Bordo Bereli istihdamı için hazırlanan özel afişte Astsubay Ömer Halisdemir'in fotoğrafına yer verildi. Daha önce TSK'daki muvazzaf askerler arasından seçilen astsubay alımı için şartlar da belli oldu. Asker olmak isteyenleri heyecanlandıran son dakika haberinin ayrıntılarına buradan ulaşabilirsiniz.

TSK'da görevli olmadığı halde, bordo bereli olmak isteyenlere müjdeli haber geldi. Milli Savunma Bakanlığı ilk kez dışardan Özel Kuvvetler Komutanlığı'na 700 astsubay alacağını duyurdu. Hazırlanan afişte 15 Temmuz darbe girşiminde hain Semih Terzi'yi vurarak gecenin seyrini değiştiren Ömer Halisdemir'in fotoğrafı kullanıldı. Haberimizden başvuru şartları ve diğer detayları öğrenebilirsiniz. 

Özel Kuvvetler Komutanlığı'na ilk defa dışarıdan personel alınacak. Bordo bereli alımı, son 676 sayılı KHK'da yapılan düenlemenin ardından ilk defa Milli Savunma Bakanlığı'nca gerçekleştirilecek. Bakanlığın Personel Temin Dairesi Başkanlığı süreci yürütecek.  Özel Kuvvetler Komutanlığı'nın personel ihtiyacının karşılanmasına yönelik Milli Savunma Bakanlığı'nca muvazzaf subay ve astsubay alımı gerçekleştirilecek.

KAÇ SUBAY VE ASTSUBAY ALINACAK?

Milli Savunma Bakanlığı'nın teşkilat yapısı ve görevlerine yönelik gerçekleştirilen düzenlemelerin ardından Özel Kuvvetler Komutanlığı'na ilk defa bakanlık tarafından personel alımı yapılacak. Söz konusu alım, komutanlığa dışarıdan subay ve astsubay temini bakımından da ilk olma özelliği taşıyor.

Bu kapsamda komutanlığa 200 muvazzaf subay ve 500 muvazzaf astsubay alınacak. Muvazzaf subaylığa başvuracak adayların en az lisans mezunu olması ve ilgili KPSS puan türünden en az 50 alması gerekiyor. Astsubaylığa başvurular için ise en az ön lisans mezunu olma ve ilgili KPSS puan türünden en az 50 alma şartı aranıyor.

Bugün başlayacak başvurular, ay sonuna kadar devam edecek. Adaylar başvuru şartlarına ilişkin detayları Milli Savunma Bakanlığı'nın internet sitesinden öğrenebilecek.

PERSONEL ALIMI İÇİN ÖZEL AFİŞ

Milli Savunma Bakanlığı tarafından gerçekleştirilecek alıma ilişkin özel afişte "Geleceğin subay ve astsubaylarını bekliyoruz" denildi. Afişteki en dikkat çekici ayrıntıyı ise Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında Ankara'daki Özel Kuvvetler Komutanlığında darbe girişimine katılan generali vurduktan sonra şehit edilen Astsubay Ömer Halisdemir'in fotoğrafı oluşturdu.

TSK BÜNYESİNDEN ALINIYORDU

Daha önce Özel Kuvvetler Komutanlığı'nda görev yapacak personel, Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinden seçiliyordu.

Gönüllülük esasına göre yapılan başvuruların ardından bordo bereli adayları yoğun kurs ve eğitimden geçiyordu. Bu eğitimlerde başarılı olanlar Özel Kuvvetler Komutanlığı'nda görev almaya hak kazanıyordu.

Başvurular 1 Kasım - 30 Kasım tarihleri arasında yapılacak. Başvuruların ayrıntıları birkaç gün içinde MSB'nin internet sitesinden duyurulacak. Öğrenim şartları, KPSS puan şartı gibi konular bakanlığın ilanıyla açıklığa kavuşacak.

ÖZEL KUVVETLER KOMUTANLIĞI'NIN GÖREVLERİ

Özel Kuvvetler Komutanlığı ya da halk arasındaki adıyla Bordo Bereliler ve eski adıyla Özel Harp Dairesi, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin değişik sınıf ve rütbelerdeki subay, astsubay ve uzman erbaşlardan oluşan, iç ve dış tehditlerin bertaraf edilmesine karşı her türlü arazi ve iklim şartlarında görev yapabilecek nitelikte üst düzey eğitime tabi tutularak yetiştirilmiş özel askerlere verilen isimdir.

1992 yılında Tugay seviyesinde kurulmuş ve daha sonra tümen, ardından 2006 Yüksek Askeri Şura kararı ile Kolordu, 2010 Yüksek Askeri Şura kararı ile tekrar Tümen ve 2015 Yüksek Askeri Şura kararı ile tekrar Kolordu yapıldı.[4] Hiçbir kuvvet komutanlığına bağlı olmaksızın doğrudan Türk Silahlı Kuvvetleri Genelkurmay Başkanlığı'na bağlı olarak görev yaparlar. Söz konusu birlik, Bordo Bereliler ile Muharebe Arama Kurtarma (MAK), doğrudan Özel Kuvvetlerin emrinde görev yapmaktadır. Burada görev yapan askerler özel olarak seçilmiş, 2004 yılında Almanya'da yapılan Dünya Özel Kuvvetler Şampiyonası'nda, yirmi altı özel kuvvet birliği arasında birinci oldu.

Bordo Bereliler aynı zamanda devlet büyüklerinin yakın koruma görevini de yerine getirirler. Başta genelkurmay başkanı olmak üzere kuvvet komutanlarının ve yüksek rütbeli generallerin koruma ve güvenlik görevlerini üstlenirler. Abdullah Öcalan'ın yakalanma ve Türkiye'ye getirilmesi görevinde bulunan Özel Kuvvetler Komutanlığı'nın, asli görevleri; olası bir savaş durumunda halkı örgütlemek ve yetiştirmektir.

BORDA BERELİLER NASIL EĞİTİM ALIYOR?

Astsubay alımı için müracat etmek isteyen gençlerin Özel Kuvvetler Komutanlığı'nın verdiği zorlu eğitim göze alması gerekiyor. Zorlu eğitimlerini tamamlayan adaylar hassas bir sınavın ardından bu ünvanı almaya hak kazanıyor. Türkiye dünyadaki örnekleri arasında ilk sıralarda yer alıyor. İşte o zorlu eğitimden sahneler.

 MSB, ilk kez Özel Kuvvetler Komutanlığı'na dışarıdan astsubay ve subaylar alacak. Bordo Bereli istihdamı için hazırlanan özel afişte Astsubay Ömer Halisdemir'in fotoğrafına yer verildi. Daha önce TSK'daki muvazzaf askerler arasından seçilen astsubay alımı için şartlar da belli oldu. Haberimizden başvuru şartlarını öğrenebilirsiniz. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN