Bordo Bereli alımında dikkat çeken detay

Bordo Bereli alımında dikkat çeken detay

Özel Kuvvetler Komutanlığına dışarıdan alınanlardan eğitimlerde başarılı olamayan bordo berelilerin TSK ile ilişiği kesilecek.

Özel Kuvvetler Komutanlığı'nda görev almak isteyen adayların yaptığı bordo bereli başvurusuna yeni bir düzenleme dahil edildi. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin ve dünyanın en değerli askeri birliklerinden birisi olarak bilinen bordo bereli başvurusuna getirilen şart, adayların eğitimlerde başarılı olmaması durumunda TSK ile ilişiğinin kesilmesi ve tüm eğitim masraflarının tazmin edilmesine olanak tanıyacak.

İşte Bordo bereli başvurusu hakkında yayımlanan Kanun Hükmünde Kararname ile getirilen yeni detaylar.

İKİ YIL DENEME SÜRECİ, BAŞARILI OLUNMAMASI DURUMUNDA MASRAF TAZMİNİ

Özel Kuvvetler Komutanlığı'na bordo bereli subay-astsubay alımı ile ilgili detaylar Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre Özel Kuvvetler Komutanlığı bünyesine bordo bereli subay ve astsubay olarak alınan personeller, iki yıl boyunca deneme sürecinde olacak.

Özel Kuvvetler Komutanlığı bünyesinde eğitim almaya hak kazanan adaylar, komutanlık tarafından eğitime tabi tutulacak. Eğitim sürecinde, sağlık problemleri hariç beklenen başarıyı gösteremeyen bordo bereli adaylarının Türk Silahlı Kuvvetleriyle ilişiği kesilecek. İlişik kesmenin ardından devlet tarafından yapılan tüm masraflar (aldıkları maaş hariç), kanuni faizleriyle birlikte eğitimde başarısız olan öğrencilerden geri talep edilecek. Sağlık sorunları dolayısıyla başarısız olan adaylar, bir sonraki dönemde açılacak eğitimlere yeniden katılabilecek. Bu sorunlar ikinci eğitimde de devam ederse, adaylar kuvvet komutanlıkları tarafından sınıf ve rütbelerine uygun göreve atanacak.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN