Mutasyonlu virüs yayılıyor: Bir ülkeye daha sıçradı

Mutasyonlu virüs yayılıyor: Bir ülkeye daha sıçradı

Almanya'nın Baden Württemberg eyaletinde koronavirüsün mutasyona uğramış türü görüldü. Yapılan açıklamada mutasyonlu virüsü taşıyan kişinin İngiltere'den geldiği ve karantinaya alındığı belirtildi.

İngiltere'de ortaya çıkan ve tüm dünyayı tedirgin eden koronavirüs mutasyonu Almanya'da da görüldü.

Baden Württemberg Eyaleti Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada Covid-19'un mutasyona uğramış türünün 20 Aralık'ta İngiltere'den gelen bir kadında tespit edildiği ve bunun Almanya'da bilinen ilk vaka olduğu ifade edildi.

KARANTİNAYA ALINDI

Açıklamada söz konusu kişiye ülkeye girişinde ve ertesi gün testler yapıldığı ve şu anda akrabalarının yanında karantinada bulunduğu aktarıldı.

Mutasyonu ilk tespit eden İngiltere, virüsün yüzde 70’e kadar daha fazla bulaşıcı olabileceğini açıklamıştı. BioNTech firmasının kurucularından Prof. Dr. Uğur Şahin ‘aşıların mutasyonlar üzerinde etkili olacağını’ belirtmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN