Kurtlar Vadisi'nin unutulmaz ikilisi Oktay Kaynarca ve Necati Şaşmaz yeniden aynı dizide

Kurtlar Vadisi'nin unutulmaz ikilisi Oktay Kaynarca ve Necati Şaşmaz yeniden aynı dizide

2000'li yıllara damga vuran Kurtlar Vadisi dizisinde 'Süleyman Çakır' rolüyle hafızalarda yer edinen Oktay Kaynarca ve 'Polat Alemdar' karakteriyle tanınan Necati Şaşmaz, 16 yıl sonra EDHO dizisinde bir araya gelecek. İşte detaylar...

Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz dizisinde sürpriz buluşma! ATV'nin fenomen dizisi, Oktay Kaynarca ve Necati Şaşmaz'ı karşı karşıya getirecek. Bir dönemin efsane dizisi Kurtlar Vadisi'nin iki başrol karakteri Polat Alemdar ve Süleyman Çakır'ı oynayan unutulmaz ikili, EDHO dizisinde bir süre karşılıklı rol alacak.

POLAT ALEMDAR VE SÜLEYMAN ÇAKIR YENİDEN BULUŞUYOR

Türk televizyonlarının en çok izlenen dizilerinden biri olan Kurtlar Vadisi, yayınlandığı 2000'li yılarda işlediği konular ve oyuncularıyla izleyiciler tarafından uzun süre ilgiyle takip edilmişti. Dizinin başrol karakteri Polat Alemdar olarak dizide yer alan Necati Şaşmaz'ın, daha önce Süleyman Çakır rolünü oynayan Oktay Kaynarca'nın başrolünde olduğu Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz dizisine dahil olacağı iddia edildi.

Posta'da yer alan habere göre, Necati Şaşmaz'ın Kurtlar Vadisi dizisinde 'Süleyman Çakır' karakterini canlandıran ve şimdi Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz'da 'Hızır Çakırbeyli', karakterini canlandıran Oktay Kaynarca ile yeniden aynı projede buluşacağı dedikoduları, diziseverleri heyecanlandırdı.

tumblr-ms18r5w5tg1qmvmyto6-500.jpg

KURTLAR VADİSİ HAKKINDA

2003-2005 yılları arasında Show TV ve Kanal D'de yayınlanan Kurtlar Vadisi; aksiyon, mafya ve derin devlet konularıyla dönemin en dikkat çeken yapımlarından biri olmuştu. Dizi, 97 bölüm ve 4 sezon sürmüştür. İlk 3 sezon Show TV'de yayınlanmış, son sezonda ise Kanal D'ye transfer olmuştur.

Senaristliğini Ahmet Yurdakul, Raci Şaşmaz, Bahadır Özdener ve Mehmet Turgut yapmıştır. Ahmet Yurdakul yalnızca ilk 6 bölümü yazan ekipte yer almıştır, Mehmet Turgut ise sadece 2. sezonda senarist ekibinde yer almıştır. Diziye senaryo ve konsept danışmanı olarak Ömer Lütfi Mete ve Soner Yalçın da katkıda bulunmuştur.

Dizinin yönetmen koltuğunda ilk 2 sezonda Osman Sınav bulunuyordu. Sınav'a 2. sezonda Mustafa Şevki Doğan da eşlik etmiştir. Dizinin yapımcılığının 2004 yazında Sinegraf'tan Pana Film'e geçmesi sonucu Serdar Akar 3. ve 4. sezonlarda yönetmenlik görevini üstlendi.

KURTLAR VADİSİ NE ZAMAN YAYINLANDI?

Dizinin ilk sezonu 15 Ocak 2003'te yayınlanan bölümle başladı. 20 bölüm süren sezon, 18 Haziran 2003'teki sezon finaliyle sona erdi. İkinci sezon 2 Ekim 2003'te başladı, 35 bölüm sürdü ve 24 Haziran 2004'te sonlandı. Üçüncü sezon, 31 bölüm sürdü ve 23 Eylül 2004 ve 9 Haziran 2005 tarihleri arasında yayınlandı. 4. ve son sezon ise 6 Ekim 2005'te başladı ve 11 bölüm sürerek 29 Aralık 2005'te final yaptı.

Dizinin ilk sezonlarında reyting ortalama seyretti, 8-9-10 arasında değişti. Ancak ikinci sezonla birlikte reytingde zirveye oynadı. Sık sık 20'ye yaklaşan ve bazen geçen reytingler, final bölümünde 23,60 ile zirve yaptı.

KURTLAR VADİSİ'NİN KONUSU NE?

Dizi, diplomat Ali Candan'ın akıl hocası Aslan Akbey tarafından Türkiye'ye çağrılarak mafyayı çökertmek için yüzünü değiştirip mafyanın içine sızması etrafında şekillenir. Yüzünü değiştirip Polat Alemdar'a dönüşen Ali Candan'ın hayatının aşkı Elif Eylül ile Polat olarak karşılaşması, onun en vereceği en sıkı sınavlardan biridir. Öte yandan mafyada yükselirken arkadaş edindiği Süleyman Çakır, Memati Baş ve daha pek çok kişi Polat'ın hayatını kökten değiştirecektir. Mafyanın tepesinde Kurtlar Konseyi, Konseyin tepesinde ise Baron Mehmet Karahanlı vardır.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN