Nike'ın logosu Müslümanların tepkisine neden oldu

Nike'ın logosu Müslümanların tepkisine neden oldu

Nike'ın yeni model ayakkabısında kullanığı logo büyük tepkilere neden oldu. Amerikan spor giyim markası Nike'ın piyasaya sürdüğü yeni spor ayakkabı modelinin altında Arapça "Allah" yazısını andıran bir logonun kullanılması Müslümanların tepkisine yol açtı. Logonun kaldırılması için imza kampanyası başlatıldı.

Amerikan ayakkabı markası Nike'ın yeni ayakkabı modelinde kullandığı logo tartışmalara neden oldu. 'Change.org' adlı internet sitesinde başlatılan kampanyada Nike'ın  yeni Air Max serisinin altına yerleştirdiği logolarda Arapça "Allah" yazısını  andıran simgeler olduğuna dikkat çekildi.

Nike'a söz konusu seriyi piyasadan çekme ve satılan ürünleri geri  çağırma çağrısı yapılan kampanyada yaklaşık 14 bin imza toplandı.

Kampanyayı başlatan Saiqa Noreen, kampanya sayfasında, "Nike'ın Allah  ismini bir ayakkabının üzerinde bulunmasına izin vermesi çirkin ve korkunç. Bu  Müslümanlara karşı bir saygısızlık ve oldukça rahatsız edici, aynı zamanda  İslam'ı da küçümseyici." ifadesini kullandı.

19-01/30/253556.jpg
İşte tepki çeken logo 

NİKE'TAN AÇIKLAMA GELDİ

Öte yandan ABD basınına konuşan bir Nike yetkilisi, söz konusu logonun Air Max markasının bir versiyonu olarak tasarlandığını vurgulayarak, "Nike, tüm  dinlere saygılıdır ve bu konudaki endişeleri ciddiye alıyoruz. Söz konusu logo,  Air Max markasının stilize edilmiş bir sunumu olması için tasarlandı. Buradaki  tek amaç Air Max markasını yansıtmak." görüşünü paylaştı.

Nike, 1997'de piyasaya sürdüğü bir ayakkabı serisinde de benzeri bir  eleştiri ile karşılaşmış ve ürünlerin satışını durdurmuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN