Nuh Tepesi, ABD'nin en prestijli kanallarından olan HBO’da yayınlanacak

Nuh Tepesi, ABD'nin en prestijli kanallarından olan HBO’da yayınlanacak

İlk gösterimini yaptığı 18. Tribeca Film Festivali’nden iki ödülle dönen, Haluk Bilginer, Ali Atay ve Hande Doğandemir’in oynadığı 'Nuh Tepesi' (Noah Land), ABD'nin en prestijli kanallarından olan HBO’da gösterilecek.

“Pencereler Altında”, “Nahoş Bir Mevzu”, Kimse Elimi Tutmasın” adlı filmleri uluslararası festivalleri dolaşan kısa film yönetmeni Cenk Ertürk’ün ilk uzun metraj çalışması olan “Nuh Tepesi”, ABD televizyonlarının en prestijli kanallarından HBO’da yayımlanacak. 2020 yılı sona ermeden yayımlanacağı duyurulan filmin HBO Max’de yer alıp almayacağı ise henüz belirsizliğini koruyor.

FİLMİN KONUSU

Ali Atay, Haluk Bilginer ve Hande Doğandemir’in başrollerde olduğu filmde ölen babasının son arzusunu gerçekleştirmek isteyen Ömer’in hikâyesini anlatılıyor. Babasının yıllar evvel diktiği Nuh ağacının altına gömülmek istemesiyle harekete geçen Ömer, karşısında ağacı Nuh peygamberin diktiğine inanan köylüleri buluyor.

Kurgusunu, Yorgos Lanthimos imzalı “The Lobster” (Istakoz), “The Killing of a Sared Deer” (Kutsal Geyiğin Ölümü), “Kynodontas” (Köpek Dişi) gibi filmlerin kurgusunu üstlenen ve Lanthimos’un “The Favourite” (Sarayın Gözdesi) adlı filminin kurgusuyla Oscar’a aday olan Yorgos Mavropsaridis’in üstlendiği filmin görüntü yönetmenliğini ise Geremy Jasper imzalı 2017 yapımı “Patti Cake$” ve Cathy Yan imzalı 2018 yapımı “Dead Pigs” adlı filmlerle övgü toplayan bağımsız film görüntü yönetmeni Federica Cesca yaptı.

2016 yılında Cannes Film Festivali’nin Cinefondation Residance programına kabul edilen film, ilkgösterimini gerçekleştirdiği 18. Tribeca Film Festivali’nde en iyi senaryo ödülüne değer görüldü. Film, başrolündeki Ali Atay’a da en iyi erkek oyuncu ödülünü kazandırdı.

“Nuh Tepesi” 6 Mart’ta Türkiye’de gösterime girdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN