Okul önlerinde endişelendiren kalabalık: Sosyal mesafe hiçe sayıldı

Okul önlerinde endişelendiren kalabalık: Sosyal mesafe hiçe sayıldı

Yüz yüze eğitimin başlamasının ardından okul önlerinde oluşan kalabalıklar dikkat çekti. Sabahçı öğrencilerin okuldan çıktığı ve öğlencilerin ders başı yapacağı saatte veliler de okullara gidince sosyal mesafe kuralları da hiçe sayıldı.

Yüz yüze eğitimin başlamasının sonrasında özellikle nüfusu kalabalık ilçelerdeki ikili eğitim yapılan okulların önü, öğle saatlerinde veli ve öğrencilerle doldu taştı.

Sabah eğitiminin bitmesi ile beraber çocuklarını okuldan almak için gelen ve yaklaşık yarım saat sonra başlayacak öğleden sonraki dersler için çocuklarını götüren veliler sebebiyle büyük kalabalık oluşuyor. Okullarda alınan tüm tedbirlere karşın okulların hemen önünde sosyal mesafeye uyulmayan görüntüler dikkat çekiyor.

OKUL ÖNÜ TIKLIM TIKLIM

Esenyurt’taki Örnek Mahallesi’nde bulunan 4 binden fazla öğrencinin 43 sınıfta eğitim gördüğü Örnek İlkokulu’nun etrafında saat 12.00’yi gösterdiğinde öğrenci ve veliler servislerin olduğu alanda büyük kalabalık oluşturuyor. Öğrenci ve veliler servislerin gelmesini ve binmek için beklerken anneleri ya da yakınları da yanlarından ayrılmayınca kalabalık her geçen dakika daha da artıyor.

resimid-124517401-12451740-16-9-1603267048-880x495.jpg

Okul idarecilerinin velilerin sosyal mesafesiz bekleyişleri ve çocuklarını almaya gelmesinin endişe verici olduğunu göz önüne alarak sabah, öğle ve akşam saatlerinde hoparlör sistemi ile birçok defa uyarı yapmasına karşın uyarılara kimsenin uymadığı görüldü.

VELİLER UYARILARI DİKKATE ALMIYOR

Yine Esenyurt’taki Pınar Mahallesi’ndeki 32 sınıfta 3 binden fazla öğrencisi olan İbrahim Özaydın İlkokulu’nun da etrafı yine öğle saatlerinde veli ve öğrencilerle dolup-taşarken sosyal mesafe kuralının yine hiçe sayıldığı görüldü. Buradaki okul idarecilerinin de uyarılarının pek dikkate alınmadığı görüldü.

resimid-124517451-12451745.jpg

5. VE 9. SINIFLAR DA DERS BAŞI YAPACAK

Öte yandan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Bakanlar Toplantısının ardından açıklamalarda bulundu. Hedefin bahar aylarına kadar aşı meselesini çözmek olduğunu dile getiren Erdoğan, “Ortaokullarda 5. sınıflarda liselerde 9. sınıflarda yüz yüze eğitimi 2 Kasım itibariyle başlatıyoruz. Uzaktan eğitimin sürdüğü sınıflarla ilgili durumu gelişmelere bakarak en kısa sürede ilan edeceğiz” dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN