Okullarda bir yıl daha abur cubur yenilebilecek

Okullarda bir yıl daha abur cubur yenilebilecek

Çocukların sağlık beslenmesi için bu yıl başlanması beklenen "Okul Gıdası" onayı alınması zorunluluğu, pandemi koşulları nedeniyle bir yıl ertelendi.

Çocukların zararlı besinlerden korunması ve özellikle obezite tehdidine karşı tedbir alınması için uygulamaya konulması planlanan, “Okul gıdası logosu” zorunluluğu bir yıl ertelendi. “Okul Gıdası” onayı alınması zorunluluğu, 2021-2022 eğitim öğretim sezonuna uzatıldı.

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın, kantinlerde satılacak okul gıdalarıyla ilgili kapsamlı bir değişiklik getiren düzenlemeler, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan yeni tebliğle 2021-2022 eğitim öğretim sezonuna ertelendi. Resmi Gazete'de yer alan bilgiye göre, kararda pandemi şartlarının etkili olduğu belirtildi.

KANTİNLER 19 EKİM'DE AÇILMIŞTI

Yüz yüze eğitimin başladığı ilkokullarla 8. ve 12'nci sınıfların bulunduğu okullarda kantinlerin 19 Ekim'den itibaren açılmasına karar verilmişti.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk imzasıyla illere gönderilen yazıda, 21 Eylül'de okul öncesi eğitimle ilkokul 1. sınıflarda yüz yüze eğitime başlandığı anımsatılarak, ilkokul kademesinin diğer sınıfları ile 8. ve 12. sınıflarda ise 12 Ekim'de yüz yüze eğitime geçildiği belirtilmişti.

Okul kantinlerinin 13 Mart 2020'den bu yana kapalı olduğunun hatırlatıldığı yazıda, şunlar kaydedilmişti:

"Bu süreçte kantin işleticilerinin gelir getirici herhangi bir faaliyette bulunmadıkları göz önünde bulundurularak Bakanlığımıza bağlı resmi okul ve kurumlarda bulunan kantin vb. yerlerin 19 Ekim'de açılmasına karar verilmiştir."

YENİ OKUL KANTİNİ KRİTERLER NEYDİ?

Ertelenen uygulamanın tebliğine göre Sağlık Bakanlığı'nın belirlemiş olduğu okul gıdası kriterleri ve onay alan ürün ve işletmelerin isimleri artık Millî Eğitim Bakanlığı internet sayfasında yayımlanacak. 

BAKKAL VE MARKETLERDE DE SATILABİLECEK

Okul Gıdası Logosu bulunan ürünler; bakkal, market ve benzeri perakende işletmelerde de satışa sunulabilir.

GEREKTİĞİNDE STK'LAR DA KOMİSYONDA YER ALACAK

Başvuruların ve taleplerin değerlendirilmesi için kurulacak komisyon; Bakanlıktan üç, Sağlık Bakanlığından iki, Millî Eğitim Bakanlığından iki temsilci olmak üzere yedi üyeden oluşacak. Gerekli hallerde ilgili diğer Bakanlıklar ve sivil toplum kuruluşları da davet edilecek.

UYMAYANLARA İDARİ CEZA UYGULANACAK

Bu Tebliğ hükümlerine aykırı davrananlar hakkında Bakanlıklar ilgili mevzuat çerçevesince idari yaptırımlar uygulayabilecek.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN