ÖSYM fotoğraf değişikliği nasıl yapılır? AİS fotoğrafı nasıl değiştirilir?

ÖSYM fotoğraf değişikliği nasıl yapılır? AİS fotoğrafı nasıl değiştirilir?

ÖSYM, fotoğraf değiştirme işleminde kolaylık sağladı. Yurt genelinde birçok merkezi sınavı gerçekleştiren ÖSYM, sınav başvurularında kullanılan profil fotoğrafının sisteme yüklenmesi işleminin artık sınav merkezine gidilmeden Aday İşlemleri Sistemi (AİS) üzerinden yapılabileceği bildirildi. İşte, 'adım adım ÖSYM AİS fotoğraf değiştirme işlemi'...

'ÖSYM fotoğraf değişikliği nasıl yapılır?', 'AİS fotoğrafı nasıl değiştirilir?', 'ÖSYM AİS fotoğrafı değişikliği için sınav merkezine gitmek gerekiyor mu?' sorularının yanıtlarına sayfamızda yer verdik. ÖSYM Başkanı Halis Aygün, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, adayların başvuru işlemlerini kolaylaştırmak ve bu konudaki taleplerine çözüm üretmek için çalıştıklarını belirtti. Sınav başvurularında kullanılan fotoğraf değişikliği artık sınav merkezine gitmeden AİS'ten yapılabilecek. Detaylar haberimizde...

ÖSYM FOTOĞRAF GÜNCELLEME İŞLEMİ ARTIK AİS'TEN YAPILABİLECEK

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Halis Aygün, sınav başvurusu yapacak adayların fotoğraf güncellemesini Aday İşlemleri Sistemi (AİS) üzerinden online gerçekleştirebileceklerini açıkladı.

ÖSYM Başkanı Aygün, Twitter'daki hesabından yaptığı açıklamada, adayların başvuru işlemlerini kolaylaştırmak ve bu konudaki taleplerine çözüm üretmek için çalıştıklarını belirtti.

Şubatta ÖSYM AİS mobil uygulamasını adayların kullanımına sunduklarını hatırlatan Aygün, şunları kaydetti:

"Adaylarımız başvuru işlemleri başta olmak üzere tüm işlemlerini mobil uygulama üzerinden gerçekleştirebilmektedir. Adaylarımız için önemli bir yeniliğimizi daha sizlerle paylaşmak istiyorum. Artık adaylarımız ÖSYM Başvuru Merkezlerine gitmeden fotoğraflarını kendileri güncelleyebilecekler. T.C. Kimlik Kartı bulunan fakat sistemimizde güncel fotoğrafı olmayan adaylarımız fotoğraf güncelleme işlemleri için artık başvuru merkezlerine gitmeden fotoğraf güncelleme işlemlerini ve sınav başvurularını Aday İşlemleri Sistemi (AİS) üzerinden gerçekleştirebilecekler. Bu durumdaki adaylarımızın fotoğrafları sınavlara başvuruları esnasında TC kimlik kartlarındaki fotoğraflarıyla otomatik olarak güncellenecektir."

ÖSYM FOTOĞRAF DEĞİŞTİRME İŞLEMİ AİS'TEN NASIL YAPILIR?

Fotoğrafın geçerlilik süresi dolan adaylar herhangi bir sınava başvuruda bulunmadan ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi'nde (AİS) yer alan fotoğraflarını güncellemeleri gerekmektedir.

Fotoğraf yenileme işlemi sadece ÖSYM'nin sınav koordinatörlükleri ve merkezlerinden yapılabilmekteyken, ÖSYM Başkanı'nın açıklamasına göre artık AİS üzerinden de yapılabilecek. Şu an teknik düzenleme yapılmadığı için AİS'te fotoğraf değişikliği yapmak için bir bölüm bulunmuyor. Sitemin yakın zamanda güncellenmesi bekleniyor.

Fotoğraflarını güncellemek isteyen adaylar, ÖSYM sınav koordinatörlükleri ve başvuru merkezlerinden fotoğraflarını ücretsiz bir şekilde değiştirebilir.

ÖSYM ADAY İŞLEMLER (AİS) SAYFASI İÇİN TIKLAYIN

DİLEKÇEYLE ÖSYM FOTOĞRAF DEĞİŞİKLİĞİ NASIL YAPILIR?

Ayrıca fotoğraf güncellemesi için dilekçe doldurma yöntemi de bulunmaktadır. Dilekçe ile fotoğraf güncellemesi için,

* Kimlik bilgilerinizi doldurunuz.

* Evrak Referans Numarası yazılmalıdır. Eğer bilmiyorsanız ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi'nden öğrenebilirsiniz.

* Fotoğraf değiştirme işleminde dikkat etmeniz gereken durum, hangi sınav başvurusunu yaptıysanız o sınavı işaretlemenizdir. Önünüzde DGS sınavı varsa DGS kısmını, ALES sınavı varsa ALES sınavını işaretlemek gerekmektedir. Ayrıca, güncel telefon numarası ve e-posta adreslerini de yazdıktan sonra, posta kodu bulunulan ilin ilçesini de doldurmak gerekmektedir.

* İkinci adım ise, nüfus cüzdanı fotokopisi alınmasıdır. Son 6 ay içerisinde çekilmiş 2 adet fotoğraftan biri, nüfus cüzdanı üzerine muhtar ya da görevli memur tarafından zımbalanarak mühürlenmiş olmalıdır. Diğeri ise dilekçe ve nüfus cüzdanı örneği ile zarfa koyulmalıdır.

* ÖSYM'ye gönderilecek olan postanın iadeli taahhütlü olmasına dikkat etmek gerekiyor. Böylece postanın ulaşmaması ya da incelenmemesi durumunda hem kimlik bilgileriniz olan zarf size gelecektir hem de itiraz durumunda ÖSYM'ye posta gönderdiğinizi ispat edebileceksiniz.

* Başvuru esnasında yanlışlıkla fotoğraf başkasına, bilgiler başkasına ait olarak kayıt yaptık bunun düzeltilmesi mümkün mü?

444 67 96 ÖSYM çağrı merkezinden bilgi alabilirsiniz.

BAŞÖRTÜLÜ FOTOĞRAF ÇEKİLEBİLİR Mİ?

Fotoğraf, adayın fiziksel olarak tanınmasını sağlayacak nitelikte olmalıdır. Tanınabilir bir şekilde başörtülü fotoğraf çekilebilir.

'FOTOĞRAFIN SÜRESİ DOLMUŞTUR' UYARISI ÇIKIYOR

Sistemde fotoğraflarının 'Geçerlilik Süresi Dolan' adaylar; herhangi bir sınava başvuru süreci olmaksızın sınav koordinatörlüklerinden ve başvuru merkezlerinden fotoğraflarını güncelleyebilir.

ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi'nde (AİS) geçerli bir fotoğrafı bulunmayanlar; fotoğraf alanını boş bırakacaklardır. Ayrıca adaylar, eğitim bilgileri alanında güncelleme veya ekleme yapabilecekler.

YKS (TYT-AYT-YDT) SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

YKS 2020'YE KAÇ KİŞİ GİRDİ?

ÖSYM 2020 SINAV TAKVİMİ İÇİN TIKLAYIN

HANGİ İLLERDE MASKE TAKMA ZORUNLULUĞU VAR?

YENİ DÜZENLEMEYE GÖRE KİMLER NEREDE MASKE TAKMAK ZORUNDA?

MASKESİZ SOKAĞA ÇIKMANIN CEZASI NEDİR?

TÜRKİYE'NİN GÜN GÜN NORMALLEŞME TAKVİMİ İÇİN TIKLAYIN

YURT İÇİ SEYAHATLARDE ZORUNLU OLAN 'HES KODU' ALMAK İÇİN TIKLAYIN

e-DEVLET'TEN SEYAHAT İZİN BELGESİ ALMAK İÇİN TIKLAYIN

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN