Özlem Bozkurt Gevrek kimdir, kaç yaşında ve nereli? Gevrek, İstanbul Vali Yardımcılığına atandı

Özlem Bozkurt Gevrek kimdir, kaç yaşında ve nereli? Gevrek, İstanbul Vali Yardımcılığına atandı

Türkiye’nin ilk kadın kaymakamı Özlem Bozkurt Gevrek, alınan karar ile İstanbul Vali Yardımcılığına atandı. Gelen bu son dakika haberinin ardından, ‘’ Özlem Bozkurt Gevrek kimdir, kaç yaşında ve aslen nerelidir?’’ soruları da sosyal medyada gündem oldu.

İlk ve ortaöğretimini Anadolu’nun farklı şehirlerinde bitiren Özlem Bozkurt Gevrek, Erenköy Kız Lisesi’nden mezun oldu. İlk kadın kaymakam olarak Balıkesir’de görev yapan Özlem Bozkurt Gevrek, devletin birçok kademesinde önemli görevler yürüttü.

ÖZLEM BOZKURT GEVREK KİMDİR?

Özlem Bozkurt Gevrek, ilk ve orta öğretimini Anadolu'nun farklı kentlerinde bitirmesinin ardından Erenköy Kız Lisesi'nden mezun oldu.

Özlem Bozkurt Gevrek, İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü'nü 1987 yılında bitirdi. 1992 yılında Türkiye'nin ilk kadın kaymakam adayı olarak Balıkesir’e atanan ve 1992-1994 yıllarında Balıkesir kaymakam adayı olarak görev yapan Özlem Bozkurt Gevrek 1994-1995 yılları arasında İngiltere'de The International School of Exeter'de yabancı dil eğitimi tamamladı ve "Birleşik Krallıkta Devlet Memurluğu Sistemi" başlıklı bir çalışma hazırladı.

1995 yılında Türkiye'nin ilk kadın kaymakamı olarak Çankırı'nın Orta ilçesine atanan Özlem Bozkurt Gevrek, 1995-1997 yıllarında bu görevi başarıyla sürdürdü. 1997-1999 yıllarında da Ağrı-Hamur Kaymakamı, 1999-2002 senelerinde Erzurum-Ilıca Kaymakamı, 2002-2006 senelerinde Ankara-Ayaş Kaymakamı, 2006-2009’da da Ankara-Kahramankazan Kaymakamı olarak görev yapan Özlem Bozkurt Gevrek, İngiltere'de Portsmouth Üniversitesi'nde Kamu Yönetimi ve Avrupa Birliği konusunda yüksek lisans yaparak, "Polis ve Jandarmada Bağımsız Kolluk Şikayet Mekanizmaları" konulu tez hazırladı.

DİĞER BİLGİELR İÇİN TIKLAYIN

2009-2011 yıllarında İzmir Vali Yardımcılığı görevine atanan Özlem Bozkurt Gevrek, 2010 yılında Chicago-Illinois'de yabancı dil eğitimi aldı.

2011-2013 yıllarında da Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nda Kadının Statüsü Kurucu Genel Müdürü olarak görev yapan Özlem Bozkurt Gevrek, ardından İçişleri Bakanlığı Hukuk Müşavirliği görevine atandı.

Aynı anda UNESCO Türkiye Milli Komitesi, Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Komisyonu Başkan Vekilliği görevini de sürdüren Özlem Bozkurt Gevrek, 2020 yılında alınan karar ile İstanbul Vali Yardımcılığına atandı.

İyi derecede İngilizce bilen Özlem Bozkurt Gevrek, evli ve bir çocuk annesidir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN