Paşinyan'dan bir görevden alma hamlesi daha

Paşinyan'dan bir görevden alma hamlesi daha

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, kendisini istifaya davet eden Genelkurmay Başkanı Onik Gasparyan’ı bir kez daha görevden aldığını açıkladı. Paşinyan daha önce de Gasparyan'ı görevden almış, ancak Cumhurbaşkanı kararı imzalamamıştı.

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Genelkurmay Başkanı Onik Gasparyan’ı bir kez daha görevden aldı.

Söz konusu açıklama, ordunun Paşinyan’ı istifaya çağırmasını izliyor. Ardından Ermenistan Başbakanı bu çağrıyı bir darbe girişimi olarak tanımlayıp Genelkurmay Başkanı’nı görevden alma kararı vermişti.

CUMHURBAŞKANI KARARI İMZALAMAMIŞTI

Cumhurbaşkanı Armen Sarkisyan ise Genelkurmay Başkanı Gasparyan’ın görevden alınmasına ilişkin kararı imzalamayı reddetmişti, ancak doğrudan söz konusu karara ilişkin itirazını Anayasa Mahkemesi’ne iletmemişti.

Bu nedenle Genelkurmay Başkanı’nın otomatik olarak görevinden alınmış olduğu belirtiliyor.

Ancak hükümet açıklamasından bir süre sonra Cumhurbaşkanlığı ofisinden yapılan açıklamada, Sarkisyan’ın ‘askeri görev ve askerin statüsüne’ ilişkin kanun üstünden Gasparyan’ın görevden alınmasına itiraz ettiği açıklandı.

Kommersant gazetesi hukukçulara atıfla, Ermenistan yasalarına göre söz konusu itiraz değerlendirilene kadar Gasparyan’ın görevden alınamayacağı yorumunu aktardı.

Paşinyan, genelkurmay başkanlığı görevine eski Genelkurmay Başkanı Korgeneral Artak Davtyan’ı önerdi.

Paşinyan’ın Basın Sözcüsü Mane Gevorkyan, Ermenistan basınına yaptığı açıklamada, Paşinyan’ın Korgeneral Davtyan’ın genelkurmay başkanlığına atanması önerisini, Cumhurbaşkanı Armen Sarkisyan’a gönderdiğini bildirdi.

Davtyan, 2018-2020’de Ermenistan Genelkurmay Başkanlığı görevini yürütmüştü.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN