Pelin Akil kimdir, kaç yaşında ve nereli? Pelin Akil biyografisi

Pelin Akil kimdir, kaç yaşında ve nereli? Pelin Akil biyografisi

Kanal D'nin yeni yarışma programı ‘Uzak Ara Eğlence’nin sunucusu ‘Pelin Akil kimdir, kaç yaşında ve nereli?’ soruları, sosyal medyanın gündeminde yer alıyor. Güler yüzü, düzgün fiziği ve tatlı dili ile dikkat çeken Pelin Akil'in biyografisi sizler için hazırladık…

Sanatçılar geçidi olan ‘Uzak Ara Eğlence’ programının sunucusu Pelin Akil'in hayatı merak ediliyor. Güzelliği ile dikkat çeken oyuncu Pelin Akil, Yeditepe Üniversitesi Tiyatro bölümü mezunudur. Güzel oyuncu, Arka Sıradakiler dizisinde Zehra karakterine hayat ermişti…

PELİN AKİL KİMDİR?

Pelin Akil 1986'da İstanbul'da dünyaya geldi. İstanbul Üniversitesi Müzikal bölümünde eğitimine devam eden Akil daha sonrasında Yeditepe Üniversitesi Tiyatro Bölümü'nden mezun oldu. 2011'de yayımlanmaya başlayan ve 4 sezon süren Arka Sıradakiler dizisinde canlandırdığı Zehra karekteri ile tanınmıştır. Pelin Akil. 2016 yılında kendisi gibi oyuncu Anıl Altan ile hayatını birleştirmişti. Akil ve Altan çiftinin bu evlilikten Duru Lina ve Doğa Alin isminde 2 kız çocucuğu dünyaya gelmiştir.

Marikanın Serveti, Abim Geldi, İstanbulname, Sersefil, Korkuyorum Sevgilim, ve Rent Müzikali gibi pek çok tiyotro oyununda sahne almıştır.

Aile İşi, Ne Münasebet, Kızıl Elma, Aşktan Kaçılmaz, İnadına Yaşamak, Osmanlı Tokadı, Suskunlar, Seksenler ve Kurt kanunu gibi dizilerde roller almıştır.

Pelin Akil 172 metre boyunda ve 56 kilodur.

Koç burcu olan Pelin Akil, Suskunlar dizisindeki başarısı ile bir zamanlar çok ses getirmişti. Anıl Altan ile örnek bir çift olan Pelin Akil Uzak Ara Eğlence programının sunuculuğunu yapması ile gündeme düşmüştür.

TİYATRO OYUNLARI

Marika'nın Serveti
Rent Müzikali
Abim Geldi
İstanbulname
Closer
Sersefil-Korkuyorum sevgilim
Depo

FİLMLERİ

2018 Bittin Sen - Pelin
2017 Damat Takımı - Sera
2017 Çember - Ayşe
2017 Keşif - Semiha
2017 Deli A?k Ne?e
2016 Aile İşi - Müjde
2015 Ne Münasebet - Nil
2015 Sakli - Elif
2014 Aşktan Kaçılmaz - Yasemin
2014 Kızılelma - Zeynep Gevher
2013 İnadına Yaşamak - Sedef
2013 Su ve Ateş - Nupelda
2013 Ana (Kisa film) - Bir Hayat Kadını
2013 Osmanlı Tokadı - Irmak Güzel
2012 Suskunlar - Nisan
2012 Seksenler - Seçil
2011 Kurt Kanunu - Ballı Naciye
2007-2011 Arka Sıradakiler - Zehra


İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN