Prof. Dr. Hasan Murat Gündüz: Aşılama ile birlikte sağlıklı yaza gireceğiz

Türkiye'de aşı çalışmaları devam ederken, müjdeli haberi Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Hasan Murat Gündüz verdi: Ocak ayından itibaren toplumun aşılanmasıyla ciddi bir bölümünün bağışıklık kazanacağını öngörüyoruz.

Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Hasan Murat Gündüz, koronavirüsten kurtulmanın tek çaresinin aşı olduğunu belirterek dikkat çeken açıklama açıklamalarda bulundu.

"SAĞLIKLI BİR YAZA GİRECEĞİZ"

Ocak ayından itibaren aşıların yapılmaya başlanmasının mümkün gözüktüğünü belirten Gündüz "Bu, Türkiye’de geliştirilen aşı da olabilir. Alternatif aşılardan birisi de olabilir. Ocak ayından itibaren toplumun aşılanmasıyla birlikte gerçekten birkaç ay içerisinde toplumun ciddi bir bölümünün bağışıklık kazanacağını öngörüyoruz. İnşallah bahar aylarıyla beraber daha sağlıklı bir yaza gidiyoruz gibi duruyor. Tamamen toplumun bağışıklık kazanmasıyla ilgili bir durum bu" diye konuştu. 

"BU OLAĞAN DIŞI BİR ÖRNEK"

Mersin'in Tarsus ilçesindeki koronavirüs nedeniyle aynı aileden 8 kişinin hayatını kaybetmesi ile ilgili Gündüz "Bu olağan dışı bir örnek. Hastaları hastalık sürecinde incelemek gerekiyor. Bu hastalarda doğuştan olan bağışıklık sistemiyle ilgili zayıflık olabilir. O nedenle hastaları incelemeden sürecini bilmeden yorum yapmak zor ama muhtemel ihtimallerden bir tanesi bu" diye konuştu.

KOCA: OCAK'TA 20 MİLYON AŞI TEMİN ETMİŞ OLACAĞIZ

Meclis'te gazetecilerin sorularını cevaplayan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da Kovid-19'a karşı geliştirilen aşılardan Türkiye'ye ne kadar getirileceği ve aşı çalışmasının ne zaman yapılacağı soruları üzerine  "Aşıyla ilgili olarak, aralık ayında yoğun bir şekilde başlamak istiyoruz. Bununla ilgili inaktif dediğimiz, daha önceden teknik olarak iyi bildiğimiz, yan etkisinin de az olduğunu düşündüğümüz aşıdan 50 milyon sözleşme imzalandı.

Aralık ayında en az 10 milyon, ama muhtemelen 20 milyon gibi temin etmiş olacağız. Ocak ayında 20 milyon, şubat ayında 10 milyon. Bu rakamları daha da artırma çaba ve gayreti içerisindeyiz" açıklaması yapmıştı. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN