Mehmet Ceyhan'dan tedbirlere eleştiri: Grip olsa yeterliydi

Mehmet Ceyhan'dan tedbirlere eleştiri: Grip olsa yeterliydi

Prof. Dr. Mehmet Ceyhan koronavirüs salgını için alınan önlemleri yetersiz buldu: Bu bir grip salgını olsa yeterliydi. Çünkü gripte her hasta bulaştırıcıdır ve 1-2 kişiye bulaştırır. Dolayısıyla birebir teması azaltmak etkilidir.

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan koronavirüs önlemlerinin yetersiz olduğunu belirterek yapılması gerekenleri anlattı

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Ceyhan şunları söyledi:

"GRİP OLSA ÖNLEMLER YETERLİYDİ"

"Pandeminin durdurulması için alınan önlemler yeterli mi?: Bu bir grip salgını olsa yeterliydi. Çünkü gripte her hasta bulaştırıcıdır ve 1-2 kişiye bulaştırır. Dolayısıyla birebir teması azaltmak etkilidir. Oysa COVID farklı yayılır.

Vakaların %40’ı hiç bulaştırmazken, %20’si kalabalık ortamlarda yüzlerce kişiye bulaştırabilir. Bu nedenle kalabalıkların oluşmasını önlemek; toplanmalara sayı sınırı koymak, toplu taşıma araçlarında kademeli çalışma ve esnek çalışma ile yığılmayı önleme, temaslı takibi yanında geriye dönük kaynak araştırması (filyasyon) yapılması gerekir."

TÜRKİYE'DE SON DURUM

Sağlık Bakanlığı'nın açıkladığı güncel verilere göre; Türkiye'de koronavirüsten hayatını kaybedenlerin sayısı dün 190 ile en yüksek seviyesine ulaşırken, vaka sayısı ise 30 bin 110 oldu. Hasta sayısı 6,101, iyileşen hasta sayısı ise 4,593 olarak gerçekleşti.

Bu verilerin ardından Türkiye'de bugüne kadar koronavirüsten hayatını kaybedenlerin toplam sayısı 13 bin 936'ya ulaşırken, hasta sayısı ise 506 bin 966 oldu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN