Ramazan Bayramı ayın kaçında? Kadir Gecesi ne zaman?

Ramazan Bayramı ayın kaçında? Kadir Gecesi ne zaman?

Haberimizde Ramazan Bayramı ayın kaçında? ve Kadir Gecesi ne zaman? sorularının yanıtını ve Kadir Gecesi yapılması gereken ibadetleri bulabilirsiniz. Ramazan ayının yarısını geçirdik. Şimdi Kadir Gecesi ne zaman sorusu inanalar tarafından merak ediliyor. Vatandaşlar ayrıca Ramazan Bayramı ne zaman? diye de merak ediliyor. Kadir Gecesinin tarihi ve Ramazan Bayramı ne zaman kutlanacak ve kaç gün tatil olacak sorusunun cevaplarının haberimizde bulabilir tatilinizi de ona göre yapabilirsiniz.

Ramazan Bayramı ayın kaçında? ve  Kadir Gecesi ne zaman? sorularının yanıtı google gibi arama motorlarında araştırılıyor. Vatandaşların merak ettiği Ramazan Bayramı ayın kaçında? ve Kadir Gecesi ne zaman? sorularının yanıtı haberimizde. Ramazan bayramına sayılı günler kaldı. Ramazanda Kadir Gecesi en merak edilen tarihleriden biri olarak dikkat çekiyor. Ramazan ayının 27. gecesinde Kadir Gecesi 10 Haziran Pazar günü idrak edilecek. 

 KADİR GECESİ NASIL DEĞERLENDİRİLMELİ?

* Kur’ân–ı Kerim okunmalı; okuyanlar dinlenmeli; uygun mekânlarda Kur’ân ziyafetleri verilmeli; Kelamullah’a olan sevgi, saygı ve bağlılık duyguları yenilenmeli, kuvvetlendirilmeli.

* Üzerinde namaz borcu olanlarin nafile namazı kılmadan önce hiç değilse beş vakit kaza namazı kılmaları daha faziletlidir. Kazası yoksa nafile kılar. Süfyan-i Sevri: “Kadir gecesi dua ve istiğfar etmek namazdan sevimlidir. Kur’an okuyup sonra dua etmek daha güzeldir” demiştir (Tecrid-i Sarih Tercemesi, VI, 313).

* Peygamber Efendimiz (sas)’e salât ü selâmlar getirilmeli; O’nun şefaatini ümit edip, ümmetinden olma şuuru tazelenmeli.

* Tefekkürde bulunulmalı; “Ben kimim, nereden geldim, nereye gidiyorum, Allah’ın benden istekleri nelerdir” gibi konular başta olmak üzere hayatî meselelerde derin düşüncelere girmeli.

* Bol bol zikir, evrad ü ezkarda bulunulmalı.

* Mü’minlerle helalleşilmeli; onlarla irtibatımız cihetinden rızaları alınmalı.

* Küs ve dargın olanlar barıştırılmalı; gönüller alınmalı; kederli yüzler güldürülmeli.

* Günahlara samimi olarak tevbe ve istiğfar edilmeli; idrak edilen geceyi son fırsat bilerek nedamet ve inabede bulunulmalı.

RAMAZAN BAYRAMI NE ZAMAN?

Ramazan Bayramı’nın ilk günü 15 Haziran Cuma günü olacak. Arefe günüyle birlikte toplam üç buçuk gün sürecek olan Ramazan Bayramı, 17 Haziran Pazar günü sona erecek. İşte, bayramın takvim bilgileri;

– 14 Haziran Ramazan Bayramı Arifesi (Perşembe günü) resmi tatil

– 15 Haziran Ramazan Bayramı 1.gün (Cuma günü) resmi tatil

– 16 Haziran Ramazan Bayramı 2.gün (Cumartesi günü)

– 17 Haziran Ramazan Bayramı 3.gün (Pazar günü)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN