Ramazan Bayramı'nda sokağa çıkma yasağı var mı? Bayramda sokağa çıkma yasağı kaç gün olacak?

Ramazan Bayramı'nda sokağa çıkma yasağı var mı? Bayramda sokağa çıkma yasağı kaç gün olacak?

Ramazan Bayramı'nda sokağa çıkma yasağı olacak mı? Bayramda sokağa çıkma yasağı 9 gün mü olacak? sorularının yanıtları merak ediliyor. Corona virüs (koronavirüs) salgın hastalığına karşı alınan önlemler kapsamında uygulanan kısıtlamaların, Ramazan ayının sonuna kadar devam etmesi bekleniyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın Bilim Kurulu ile yaptığı toplantının ardından yaptığı açıklamayı sayfamızda bulabilirsiniz. Peki, bayramda sokağa çıkma yasağı kaç gün olacak? Detaylar haberimizde...

'Bayramda sokağa çıkma yasağı var mı?', 'Ramazan Bayramı'nda sokağa çıkma yasağı kaç gün olacak?' sorularının yanıtlarına haberimizde yer verdik. Koronavirüs (corona virüs) salgın hastalığının yayılmasını engellemek amacıyla hafta sonu uygulanan sokağa çıkma yasağının resmi tatil günlerinde uzatılmasının ardından gözler Ramazan Bayramı'na çevrildi. Önümüzdeki Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanacak Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'nde konunun ele alınması beklenirken Sağlık Bakanı Fahrettin Koca konuyla ilgili açıklamada bulundu. Peki, 'Ramazan Bayramı'nda sokağa çıkma yasağı olacak mı?', 'Bayramda sokağa çıkma yasağı kaç gün olacak?' Detayları KARAR.com okurları için derledik...

RAMAZAN BAYRAMI'NDA SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI OLACAK MI?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamayla sokağa çıkma kısıtlamasının, Ramazan Bayramı sonuna kadar devam edeceğini dile getirmişti. Buna göre, 23 Mayıs 2020 Cumartesi gününe denk gelen arife günü ve Ramazan Bayramı'nın 1. gününe denk gelen 24 Mayıs 2020 Pazar günü sokağa çıkma yasağı olacak. Kısıtlamanın hangi illerde uygulanıp uygulanmayacağı ise henüz belli olmadı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yasaklar ile ilgili şunları söylemişti:

"İnsan hareketliliğini ne kadar azaltırsak, salgının yayılma zincirini o derece hızlı ve etkin kırabiliriz. Salgının kontrol altına alınmasında insanların kalabalık şekilde bir arada bulunduğu okullar, kimi işletmeler, spor tesisleri gibi yerlerdeki faaliyetlere ara verilmesinin büyük katkısı olmuştur. Ülkemizdeki bu güzel gidişi devam ettirmek için hafta sonları sokağa çıkma sınırlandırmasını bayram sonrasına kadar sürdürmeyi düşünüyoruz."

"BAYRAMDA SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI İHTİMAL DAHİLİNDE"

Bayramda sokağa çıkma kısıtlaması ihtimaller dahilinde mi?" sorusuna Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, şu karşılığı verdi:

"İhtimaller dahilindedir. Bu önümüzdeki 3 haftada salgının seyri tarafından belirlenecek bir takvim. Şu an bir şey söylemek erken. Bu konuyla ilgili Bilim Kurulu'nun önerileri alındıktan sonra varılacak nihai kararı, Sayın Cumhurbaşkanımız kamuoyuyla paylaşacaktır."

"KARARI HÜKÜMET VERECEK"

Bilim Kurulu ile bir araya gelerek son durumu değerlendiren Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, gazetecilerin "Ramazan Bayramı'nda sokağa çıkma yasağı olacak mı?" sorusuna, "Bu bir hükümet kararı. Salgının seyri bunda etkili olacak. Şu anda Bilim Kurulu'nun gündemine gelmedi. Şu anda net bir durum yok" yanıtnı verdi.

RAMAZAN BAYRAMI 2020 NE ZAMAN? BAYRAM TATİLİ KAÇ GÜN OLACAK?

Ramazan Bayramı arifesi: 23 Mayıs 2020 Cumartesi
Ramazan Bayramı'nın 1. günü: 24 Mayıs 2020 Pazar
Ramazan Bayramı'nın 2. günü: 25 Mayıs 2020 Pazartesi
Ramazan Bayramı'nın 3. günü: 26 Mayıs 2020 Salı

RAMAZAN BAYRAMI'NDA 9 GÜN SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI OLACAK MI?

Ramazan Bayramı'nda 9 gün sokağa çıkma yasağı olup olmayacağı vatandaşlar tarafından merak konusu oldu. Ramazan Bayramı'nda şehirler arası seyahat yasağı devam edecek. Ancak 9 gün sokağa çıkma yasağı olup olmayacağı henüz netlik kazanmadı. Ankara kulislerinde konuşulan 9 gün yasak olmayacağı yönünde. Ancak nihai karar 18 Mayıs'ta yapılacak Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası verilecek.

Son dakika gelişmelerini KARAR.com'dan taki pedebilirsiniz.

'Diyanet imsakiye 2020' ve tüm namaz vakitlerini NAMAZ VAKİTLERİ sayfamızdan öğrenebilir, RAMAZAN sayfamızdan ise bu aya özel haber, röportaj ve bilgilere ulaşabilirsiniz...

BAYRAM NAMAZI CAMİDE KILINACAK MI? BAYRAM NAMAZI NASIL KILINIR?

BAYRAM NAMAZI EVDE KILINIR MI?

RAMAZAN İLE İLGİLİ AYET VE HADİSLER

ORUCUN FARZLARI VE SÜNNETLERİ NELER?

TERAVİH NAMAZI EVDE NASIL KILINIR?

ŞEHR-İ RAMAZAN NE DEMEK?

İŞTE 2020 FİTRE MİKTARI

ZEKAT HESAPLAMA MODÜLÜ

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN