İVRİNDİ BELEDİYESİ TAŞINMAZ(AKARYAKIT İSTASYONU) KİRALAMA İLANI

1

BALIKESİR/

İVRİNDİ

KURTULUŞ

655

12

AKARYAKIT

VE SERVİS İSTASYONU

7.000.000,00 TL +KDV

210.000,00 TL

7.06.2024

11.30

İvrindi/ Kurtuluş Mahallesi 655 ada 12 parselde bulunan 7.658.18 m2 toplam alanın, Ayrım Krokisi ile belirlenmiş 4.078,65 m2 Akaryakıt ve Servis İstasyonu Alanı 2886 sayılı Devlet İhale Kanununun 45 nci maddesi uyarınca Açık Teklif Usulü ile yapılacak ihale ile 5 (beş) yıl kiraya verilecektir. İhale ilanda belirtilen tarih ve saatte İvrindi Belediyesi Hizmet Binasında bulunan Encümen Toplantı salonunda yapılacaktır.

  1. Söz konusu ihalenin tahmini bedeli 7.000.000,00(Yedimilyon)TL+KDV’ dir
  2. Kiracı, İvrindi/ Kurtuluş Mahallesi 655 ada 12 parsel de kayıtlı ihaleye konu taşınmazın kiralama bedelini peşin ödeyebileceği gibi, satış bedelinin %50’si peşin, kalan kısmını ise en fazla 3 aylık süre zarfında ödemek zorundadır.
  3. Geçici teminat tutarı idarece belirtilen tutardan az olamaz. İdarece belirlenen tutardan az geçici teminat verenler ihaleye iştirak edemezler.
  4. İhale dokümanı Mali Hizmetler Müdürlüğü İhale Servisinden bedelsiz olarak görülebilir veya 5.000,00-TL (Beş Bin Türk Lirası) bedel ile satın alınabilir.
  5. İhaleye katılabilmek için; İhalesine iştirak edilecek taşınmazın geçici teminat bedeli makbuzunu veya buna ilişkin istenilen belgeleri en geç ihale günü saat 10.30’a kadar Belediyemiz Mali Hizmetler Müdürlüğü İhale Servisine teslim etmek zorundadır.
  6. Kiralama ve devirlerle ilgili her türlü vergi, resim, karar pulu vb. diğer giderler alıcıya aittir.
  7. İhaleye katılabilme şartları ve istenilen belgeler;

İsteklilerin aşağıda sayılan belgeleri başvuru dosyalarında sunmaları gerekir:

a. Gerçek kişiler için Nüfus Müdürlüğünden, Muhtarlıktan onaylı veya e-Devlet üzerinden barkodlu ikametgah belgesi.

b. Tüzel kişi olması halinde, mevzuatı gereği tüzel kişiliğin siciline kayıtlı bulunduğu Ticaret ve/veya Sanayi Odasından 2024 yılı içinde alınmış, tüzel kişiliğin sicile kayıtlı olduğuna dair belge.

c. Teklif vermeye yetkili olduğunu gösteren noter tasdikli imza beyannamesi veya imza sirküleri.

1. Gerçek kişi olması halinde, noter tasdikli imza beyannamesi ve nüfus cüzdanı fotokopisi.

2- Tüzel kişi olması halinde, ilgisine göre tüzel kişiliğin ortakları, üyeleri veya kurucuları ile tüzel kişiliğin yönetimdeki görevlileri belirten son durumu gösterir Ticaret Sicil Gazetesi veya bu hususları tevsik eden belgeler ile tüzel kişiliğin noter tasdikli imza sirküleri.

d) İhale dokümanının satın alındığını gösteren belgenin aslı veya makbuzu.

e) Muhammen bedelin % 3 oranında geçici teminata dair makbuz veya geçici teminata ilişkin belge (Geçici Teminat Makbuzu, Mevduat veya Katılım Bankalarının verecekleri 2886 sayılı Devlet İhale Kanununa göre düzenlenmiş ve İlgili Banka şubesince verilen teminat mektupları toplamı ile aynı şubenin limitlerinin de gösterildiği süresiz Teminat Mektubu, Devlet iç Borçlanma Senetleri veya bu senetler yerine düzenlenen belgeler),

f) İvrindi Belediyesine borcu olmadığına dair Mali Hizmetler Müdürlüğü’nden İhale ilan tarihinden sonra alınmış belge.

g) Vekaleten ihaleye katılma halinde, istekli adına teklifte bulunacak kişinin noterden onaylı vekaletname ile noter tasdikli imza beyannamesi.

h) İsteklinin iş ortaklığı olması halinde ilgilisine göre 4. maddenin (a), (b), (c) ve (f) bentlerinde yer alan belgelerin her bir ortak tarafından ayrı, ayrı verilmesi zorunludur.

ı) İş ortaklığı olması halinde, iş ortaklığı beyannamesi.

j) İsteklinin Dernek, Oda, Federasyon, Kooperatif, Konfederasyon veya Vakıf olması halinde, (d), (e), (f),(g) ve (h) bentlerinde yer alan belgelerle birlikte resmi makamlardan alınmış halen faaliyette olduklarını gösterir belge, gayrimenkul satın almaya yetkili olduğu hakkında Genel Kurul Kararını gösterir belge, temsile yetkili kişilerin Noter tasdikli imza sirküleri ve yetki belgeleri sunmaları gerekmektedir.

İstenilen bütün belgelerin aslının veya aslına uygunluğu noterce tasdiklenenin veya İdarenin yetkili personelleri tarafından “aslı idarece görülmüştür” şerhli suretinin dosyada sunulması gerekmektedir.

9) Komisyon(encümen) ihaleyi yapıp yapmamakla serbesttir.

İLAN OLUNUR.

#ilangovtr BASIN NO: ILN02035307