Rosberg'e göre FIA kural değişikliklerinde pilotlara danışmalı

Rosberg'e göre FIA kural değişikliklerinde pilotlara danışmalı

Nico Rosberg bügün yaptığı açıklamalarda, yeni kurallardan en çok etkilenen kesim olan pilotların kural değişikliklerinde daha çok söz sahibi olması gerektiğini belirtti.

Formula 1'in genel durumu, Halo eklentisi ve kaosa dönen yeni sıralama turu formatı gibi konuların üst üste gelmesi ve pilotların tüm bu konularda hiçbir söz hakkına sahip olmaması her pilot gibi Nico Rosberg'i de oldukça rahatsız etmiş durumda.

Formula 1'in yıldızlarından Sebastian Vettel, Lewis Hamilton, Fernando Alonso ve diğer pek çok pilotunda aynı görüşte olduğunu belirten Rosberg FIA'ın artık kendilerini dinleme zamanı geldiğini düşünüyor.

'Polemiğe girmek istemiyorum, ancak...'

Pilotların mevcut sistemden memnun olmazlarsa bu durumun Formula 1'e olumsuz yansıyacağını aktaran Alman pilot, "Polemiğe girme niyetinde değilim ama biz pilotların bu tarz değişikliklerde söz hakkı olması lazım. Geçen gün toplantı yaptık ve görüşlerimizi dinlediler bu olumlu bir adımdı bizler bu tarz toplantıların sıklaşmasını istiyoruz" diye konuştu.

16-03/06/resimid_2239762.jpg

Rosberg 'halo'yu beğendi

Diğer pilotların aksine Halo konusunu desteklediğini belirten Rosberg görüntünün ise çirkin olduğunu kabul ettiğini belirtti. "Halo bileşeninin ısrarla gündeme getirilmesinin sebebini anladığını belirten Rosberg, "Son yıllarda yaşanan ölümlerin hepsi pilotların baş kısımlarının açıkta olmasından kaynaklandı. Bu sebeple Halo gibi bir bileşen ile pilotları korumaya almanın doğru olduğunu düşünüyorum üstelik bence o kadar da kötü gözükmüyor" dedi.

“Formula 1'de her daim değişimin önünde durmak isteyenler olacaktır, hatırlarsanız 1970'li yıllarda yani araçların ölümcül olduğu senelerde bile güvenlik adına değişiklik yapmak isteyenler hunharca eleştirilmişti."

16-03/06/1456993602.jpg

'Halo' bu sene kullanılabilir

Formula 1 yönetiminin, pilotları kafa darbelerinden korumak amacıyla geliştirdiği, baş koruma sistemi anlamına gelen 'halo'ların yeni sezonda kullanılması bekleniyor.

Pilotların kokpit bölgesini koruyan baş koruma sistemini prototip olarak ilk kez Ferrari pilotu Kimi Raikkonen denedi. Kimi, testten sonra herhangi bir görüş açısı sorunu yaşamadığını belirtti.

2009'da Felipe Massa geçirdiği kazada başına isabet eden parçadan dolayı ağır yaralanmış, Ferrari test pilotu Jules Bianchi de geçen senedeki kazada hayatını kaybetmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN