Rusya'dan Soçi mutabakatına ilk çizik

Rusya'dan Soçi mutabakatına ilk çizik

Kremlin Sözcüsü Peskov, Türkiye'nin Suriye Ulusal Diyalog Kongresi'ne PYD'nin katılmasıyla ilgili çekincelerinin Rusya tarafından bilindiğini söyleyerek, bu durumun bu yönde çalışma yapılmayacağı anlamına gelmediğini belirtti.

Peskov, bugünkü basın toplantısında dün Soçi'de Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani'nin yapılması yönünde karar aldığı Suriye Ulusal Diyalog Kongresi ile ilgili soruları yanıtladı.

"Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ülkesinin çıkarlarını teşvik etmek için ABD'nin gelecekteki başkanı kim olursa olsun, Hillary Clinton veya Donald Trump, işbirliği yapmaya hazır" diyen Dmitriy Peskov, Putin için kimin başkan olduğunun önem taşımadığını, önemli olanın Rusya'nın çıkarları olduğunu vurguladı.

Peskov, Putin'in bu doğrultuda ABD de dahil tüm ülkelerin liderleriyle ikili ilişkileri geliştirmek için görüşmeler yapmaya hazır olduğunu defaten dile getirdiğini belirtti.

'ABD'NİN BİR SONRAKİ BAŞKANI BİZİM SORUNUMUZ DEĞİL'

Öte yandan Peskov, ABD'nin bir sonraki başkanının kim olacağının Putin'in ve Rus halkının değil, ABD'li seçmenlerin sorunu olduğunu vurguladı.

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN