Sağlık Bakanı Koca'dan 'ıspanak zehirlenmesi' uyarısı

Sağlık Bakanı Koca'dan 'ıspanak zehirlenmesi' uyarısı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, ıspanak zehirlenmesiyle alakalı 196 kişinin zehirlendiğini, 21 hastanın tedavisinin sürdüğü bilgisini verirken, 'Zehirlenmelerin sebebi ıspanağa yabani otlar karışması, vatandaşlarımız otları dikkatli ayıklasın ve ıspanağı iyi yıkasın" uyarısında bulundu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan gündemdeki ıspanak zehirlenmelerine ilişkin açıklama geldi.

Koca özetle şu ifadeleri kullandı:

'''Zehirlenmenin yabani bir takım otlardan kaynaklandığını tespit ettik. Vatandaşlarımız yabani otları ayırsınlar iyi yıkasınlar öyle tüketsinler. Bu dönemde hastanelerimize müracaat eden toplam 196 hastamız oldu. İstanbul Edirne Tekirdağ ve Kocaeli. Ağırlıklı İstanbul'da müracaatlar oldu. İstanbul'da toplam 149 hastamız var. İstanbul dışındaki Edirne Tekirdağ ve Kocaeli'deki hastanalarımız tedavi edilip taburcu oldular. İstanbul'un başvuran 149 hastası içinde tedavisi devam eden 21 hastamız var. O hastaların hayati tehlikesi olan yok.''

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN